Walsh hicem od 21,98 m pobijedio i na 5. Memorijalu Ivana Ivančića

Walsh hicem od 21,98 m pobijedio i na 5. Memorijalu Ivana Ivančića

(Foto: www.zagreb.hr)

Novozelandski bacač kugle Tomas »Tom« Walsh pobjednik je i petog izdanja Memorijala Ivana Ivančića održanog u ponedjeljak navečer pored zagrebačkih fontana. Natjecanje je održano po jakoj kiši, a Walsh je slavio s odličnim hicem od 21,98 metara.

Za sjajnog Novozelanđanina ovo je četvrta pobjeda pored fontana, bio je najbolji 2014., 2015. i 2017. godine.

Walsh je bio sjajno raspoložen u Zagrebu i šteta što ga je kiša omela u nastojanju da popravi rekord mitinga od 22,28 metara kojega je prije tri godine postavio Amerikanac Ryan Crouser. U svih šest serija imao je ispravan hitac, a svi su bili unutar pola metra, najdalji 21,98 m, a najkraći 21,49 m.

Drugo mjesto sa 21,50 m zauzeo je Amerikanac Darrell Hill, a treće sa 21,22 m još jedan Amerikanac Joe Kovacs.

Hrvatski rekorder Filip Mihaljević nije se snašao po teškom vremenu, u prve je dvije serije prestupio, da bi u trećoj bacio skromnih 18,81 m, odnosno čak tri metra kraće od rezultata kojega je postavio prije dva i pol mjeseca u Slovenskoj Bistrici, te je zauzeo 12. mjesto u konkurenciji 13 bacača.

Bacanje kugle pored fontana bila je uvodna disciplina 69. izdanja Međunarodnog atletskog mitinga u Zagrebu koji će se održati u utorak na stadionu Mladosti uz Savu. (Hina / ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni