VW i Mercedes imaju zamjerki na Google

VW i Mercedes imaju zamjerki na Google

Njemački proizvođači žele zadržati tajnost podataka iz svojih vozila

Najveći europski proizvođač automobila Volkswagen, kao i njegov »zemljak« Mercedes-Benz izrazili su zabrinutost zbog mogućnosti da bi svi podaci iz računala u njihovim vozilima uskoro mogli putovati preko Googleovih mrežnih poslužitelja. Zbog toga traže solidarnost s ostalim proizvođačima i pozivaju ih da ih podrže u inicijativi prema kojoj bi se napravilo razdvajanje podataka, ovisno o njihovom sadržaju.

Njemački dvojac smatra da osjetljivi podaci koji se odnose na sigurnost pojedinog modela trebaju ostati privatni, odnosno u vlasništvu korisnika i proizvođača automobila. Nijemci imaju još više razloga za zabrinutost pogotovo u vremenima kada je sve očiglednije da američki internetski div razmatra svoje uključenje u prozvodnju automobila. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t