Vukšić: HZD-ovci se moraju pokriti po ušima

Vukšić: HZD-ovci se moraju pokriti po ušima

»HDZ snosi punu odgovornost za tu izdaju nacionalnih interesa. HDZ, tadašnja predsjednica J. Kosor, Karamarko i ostali članovi HDZ-a, jer nisu zaustavili somnabulnu ideju o arbitraži«, ocjenjuje saborski zastupnik

Zastupnik Hrvatskog sabora Branko Vukšić danas se na svojem Facebook profilu osvrnuo na nedolazak stranih vojski na proslavu Oluje i aktualna događanja oko Savudrijske vale.

„Komentirajući nedolazak stranih vojski na proslavu Oluje u Zagrebu, HDZ-ovac Miro Kovač poručuje ministrici Vesni Pusić da se pokrije ušima. Je li u pravu? U pravu je. No znaju li Kovač i Karamarko kada pak se oni, HDZ-ovci, i bivši i sadašnji, moraju pokriti ušima? Ne znaju, jer da znaju, samo već iz moralnih razloga ne bi komentirali lopovluk jer su u njega umočeni do lakata«, ustvrdio je Branko Vukšić.

Dodao je kako se oni moraju pokriti po ušima i kad je u pitanju Savudrijska vala jer HDZ je potpisao arbitražni sporazum. »HDZ snosi punu odgovornost za tu izdaju nacionalnih interesa. HDZ, tadašnja predsjednica J. Kosor, Karamarko i ostali članovi HDZ-a, jer nisu zaustavili somnabulnu ideju o arbitraži«, ocjenjuje saborski zastupnik.

Prema njegovim riječima Slovenija nam je »stavila nož pod grlo i reketarila«. »Ili ćete pristati na arbitražu – koja, za razliku od suda, naznačuje kompromis – ili nećete u EU. I ušli smo u EU na koljenima te spuštenih hlača. Gubimo komad po komad suvereniteta a sada, izgleda, i teritorij. Kakva smo mi to zemlja kad nismo bili u stanju realizirati ni ZERP a kamoli gospodarski pojas?!«, pita se Vukšić.

»U EU nas tretiraju kao vazale sto su im omogućili hrvatski političari, ovaj put, kao i stotinama puta prije, HDZ-ovci koje nije sram i u ovom slučaju dijeliti lekcije. Karamarko, Kosor, Kovač, Jandroković… pokrijte se po ušima. Debelo. I napokon priznajte katastrofalnu pogrešku«, poziva Vukšić.

O mogućim i, pretpostavljam vjerojatnim dogovorima odnosno kompromisima tipa Hrvatska u EU, a Sloveniji dvije trećine Piranskog zaljeva treba u hrvatskom političkom vrhu zazvoniti alarmantno zvonce, kaže Vukšić, jer nakon sto izgubimo veći dio Savudrijske vale, bit će kasno.

»Samo naivci vjeruju da naše članstvo u EU znači i jednakost s drugim članicama. Slovenci su izlobirali sto naši diplomati i vodstvo države nije u stanju izlobirati. Kako bi se raspravila situacija sa Savudrijskim valom zahtijevam od predsjednika Hrvatskog sabora da hitno sazove izvanrednu sjednicu sabora«, zakjučuje se u komentaru saborskog zastupnika. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni