Vukojević izbačen iz stručnog stožera hrvatske reprezentacije

Vukojević izbačen iz stručnog stožera hrvatske reprezentacije

(Foto: HNS)

Rukovodstvo Hrvatskog nogometnog razriješilo je Ognjena Vukojevića s dužnosti suradnika stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije te više neće biti član delegacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, objavio je danas HNS.

Naime, Vukojević je zajedno s Domagojem Vidom nakon pobjede nad Rusijom u četvrtfinalu SP-a snimio video u kojemu Vida kaže »slava Ukrajini« (poklič ukrajinske vojske), a Vukojević kako je pobjeda protiv Rusije »pobjeda za Dinamo i za Ukrajinu«.

FIFA je nakon toga otvorila postupak budući da ne dopušta nikakve političke poruke, a postupak je okončano tako što je hrvatskom dvojcu izrekla upozorenje.

Priopćenje HNS-a donosimo u cijelosti:

Vukojević je nakon susreta Hrvatske i Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva na društvenim mrežama objavio sporan video, za što je FIFA otvorila disciplinski postupak.

Hrvatski nogometni savez odlučio je razriješiti Vukojevića funkcije u stožeru hrvatske reprezentacije gdje je obavljao ulogu opservatora te mu je povučena momčadska akreditacija za Svjetsko prvenstvo.

Hrvatski nogometni savez ovim se putem ispričava ruskoj javnosti za postupak člana stožera reprezentacije.

Ovim putem, Ognjen Vukojević i Domagoj Vida također se ispričavaju za izjave koje u svojoj namjeri nisu imale političke konotacije, ali su ostavile prostor za takve interpretacije.

HNS je prenio i priopćenje Vukojevića koje je poslao nakon razrješenja:

Razumijem i poštujem odluku Hrvatskog nogometnog saveza. Ne bih želio biti teret reprezentaciji uoči izuzetno važnog polufinalnog susreta Svjetskog prvenstva kada je najpotrebniji mir. U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želio sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i mom klubu, kijevskom Dynamu, koji mi je dopustio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Međutim, razumijem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati.

Zbog toga mi je žao i ispričavam se ruskoj javnosti ako su doživjeli moje izjave na takav način. Izuzetno sam ponosan na ono što je Hrvatska do sada napravila u Rusiji i dečkima želim puno sreće u preostalim utakmicama. Bit ću njihov najveći navijač do samog kraja!

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni