“Vučiću, tražimo ispriku!”

“Vučiću, tražimo ispriku!”

Rat je ostavio duboke rane u hrvatskom narodu koje neće zacijeliti sve dok službena Srbija i njezini predstavnici ne osvijeste da je upravo njihova zemlja bila agresor, koja je provodila velikosrpskui politiku i ratne operacije na teritoriju Hrvatske, poručili su iz Vidre

U Zagrebu je u dvodnevnom službenom posjet u ponedjeljak stigao srpski predsjednik Aleksandar Vučić. Njega je oko deset sati i petnaest minuta na Ulici hrvatske bratske zajednice dočekao transparent: »Vučiću, tražimo ispriku!«. Ovu prosvjednu akciju organizirala je braniteljska organizacija VIDRA (Veterani i društvena akcija). Potpredsjednik Vidre Damir Krajina ocijenio je Vučićev posjet »pragmatičnim potezom«, no ističe da je »svima poznat njegov put i politički angažman u vrijeme Domovinskog rata«. Upravo iz tog razloga su i organizirali prosvjed.

»Vučić je vrlo aktivno sudjelovao u agresiji na Hrvatsku i bio jedan od istaknutijih ideologa velike Srbije i od njega očekujemo javnu ispriku svima onima koji su doživjeli osobne i gubitke tijekom stradanja tijekom agresije na Hrvatskoj«, poručio je Krajina koji je srpskog predsjednika nazvao »glasnogovornikom četničke bratije koja je palila Hrvatsku«. Dodao je kako je dobro razgovarati i miriti se, ali »ne sa četnicima«.

Inače, Vidra kao udruga ratnih veterana Domovinskog rata, antifašista i društveno osvještenih građana je u svom ranijem priopćenju kazala kako je rat ostavio duboke rane u hrvatskom narodu koje neće zacijeliti sve dok službena Srbija i njezini predstavnici ne osvijeste da je upravo njihova zemlja bila agresor, koja je provodila velikosrpskui politiku i ratne operacije na teritoriju Hrvatske.

Matej Knežević

Komentari su zatvoreni