Vrtić u Maksimiru uskoro dobiva novo igralište

Vrtić u Maksimiru uskoro dobiva novo igralište

(Foto: zagreb.hr)

Uređenje nogostupa u ulici Čret započeto je u listopadu prošle godine, a planirani završetak radova se očekuje u drugoj polovici veljače 2021.

Dječji vrtić Maksimir će uskoro dobiti novoopremljeno dječje igralište. »Radovi na prvoj fazi započeli su 15. prosinca 2020., a završetak se očekuje krajem veljače 2021.«, izjavila je Livija Butuči potpredsjednica Vijeća gradske četvrti Maksimir koju je danas obišao gradonačelnik Milan Bandić.

Uređenje nogostupa u ulici Čret započeto je u listopadu prošle godine, a planirani završetak radova se očekuje u drugoj polovici veljače 2021.

»Nogostup je potreban stanovnicima ovog dijela Dotrščine jer imamo puno pješačkog prometa, a naročito djece koji ovim putem hodaju do školskog autobusa. Novi nogostup će učiniti njihov put sigurnijim, a to nam je primarni cilj«m objasnio je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Dotrščina Dario Klenovšak. Investicija je vrijedna oko 630.000 kuna.

Sanacija atletske staze SRC-a Svetice

U planu je i uređenje objekta Mjesnog odbora »Dinko Šimunović« u Ulici Armina Srapca. Pročelnica Gradskog ureda za mjesnu samoupravu Renata Šimon je objasnila da trenutno traju radovi na rušenju istočnog dijela zgrade bivšeg dječjeg vrtića.

»Objekt mjesnog odbora će se rekonstruirati u postojećim gabaritima, a na ostatku prostora će se izgraditi vježbalište za odrasle te dječje igralište dok će se okoliš urediti po završetku radova na izgradnji novog objekta«, pojasnila je Šimon.

U Sportsko rekreacijskom centru Svetice prošle su godine završeni radovi na uređenju dijela istočne ograde, također je uređen park za vježbanje na otvorenom, a u tijeku su radovi na obnovi zelene površine i šetnice. Najavio je da je u planu i sanacija atletske staze, izgradnja pristupne rampe i bacališta za osobe s invaliditetom, postavljanje sjenice, sanacija ograde te sadnja stabala, grmlja i trajnica. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni