Vrhunski glazbeni doživljaj u Velikom Taboru

Vrhunski glazbeni doživljaj u Velikom Taboru

Koncert kvarteta Sandre Halužan

Raskošni alt Sandre Halužan i vokalne bravure u visinama njenog pamtljivog glasa dočaravale su svaku pjesmu na osoban i intiman način i budile najrazličitije emocije svima prisutnima

Lela Kaplowitz

Koncert Tradicija kvarteta Sandre Halužan, održan u nedjelju, 30. svibnja u predivnom ambijentu dvorca Velikog Tabora u Desiniću, bio je treći u nizu koncerata koje je kvartet izveo uz poticaje Ministarstva kulture i medija za osnaženje online glazbene scene za vrijeme pandemije. Sretni smo što je, uz popuštanje mjera, sinoćnjem koncertu mogla prisustvovati i publika jer ovo je bio koncert za pamćenje.

Izvedbe autohtonih zagorskih pjesmama u svježim novim aranžmanima multiinstrumentalistice i vokalistice Sandre Halužan su pravo osvježenje na hrvatskoj glazbenoj sceni. Uz glazbenu podršku vrhunskih glazbenika Joea Kaplowitza na klaviru, Borka Rupene na bubnjevima i udaraljkama te mladog Viktora Slamniga na bas gitari, Sandra je zasjala poput najsjajnije zvijezde. Mlade generacije svestranih glazbenika uistinu dokazuju da je Hrvatska bogata talentima kojima treba otvoriti prostor za kreiranje novih, zanimljivih glazbenih mini-spektakala. Upravo to je i bio koncert iz ovog kasnosrednjovjekovnog plemićkog grada.

Sandrin raskošni alt i vokalne bravure u visinama njenog pamtljivog glasa dočaravale su svaku pjesmu na osoban i intiman način i budile najrazličitije emocije svima prisutnima.

Poznate zagorske popijevke

Nizale su se dobro poznate zagorske popijevke u novom glazbenom ruhu te slabije poznate skladbe koje su zaživjele i donijele duh starog vremena na potpuno novi način, kroz glazbeno viđenje mlade Sandre Halužan u jazz, blues i etno manirama.

Uz vrhunski vokal, Sandra je zabriljirala i na saksofonu, klarinetu i indijanskoj drvenoj flauti. Solo dionice kojima je s lakoćom plovila složenim harmonijskim progresijama vlastitih aranžmana odaju Sandrinu odvažnost i zrelost vokalistice, glazbenice i umjetnice u punom smislu te riječi.

Ovaj vrhunski glazbeni doživljaj bi trebalo promovirati unutar i van granica divne naše na sva zvona jer predstavlja jedinstvo onog starog i tradicionalnog s onim novim i svježim. Zagorci preci se zasigurno sa zadovoljstvom smiješe s okolnih brežuljaka.

Sandra Halužan kvartet – TRADICIJA

Sandra Halužan – glas, klarinet, saksofon
Joe Kaplowitz – hammond orgulje, klavir
Viktor Slamnig – bas gitara
Borko Rupena – bubnjevi, udaraljke

Koncert možete pogledati na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=gR8VCMVTJRM

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni