Vrh SDP-a predlaže Ostojića kao kandidata za gradonačelnika

Bandić: Bojim se samo dragog Boga i moje mame

Predsjedništvo SDP-a odlučio je nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva da će zagrebačkom Gradskom odboru SDP-a predložiti Rajka Ostojića za kandidata na lokalnim izborima, objavljeno je na web stranicama SDP-a.

Rajko Ostojić

Razlog odustajanja od Davora Bernardića, dosadašnjeg kandidata stranke za gradonačelnika Zagreba leži u slabijim rezultatima koje je Bernardić ostvario u anketi provedenoj prošlog mjeseca. Rezultati ankete pokazali su da Bernardića zaostaje za 10 %  u odnosu na Milana Bandića, koji ima podršku oleži u činjenici da je u anketi, prevedenoj u studenom, zaostajao za Milanom Bandićem kojega, prema anketi, podupire 33 % Zagrepčana.

Gradski odbor SDP-a sastat će se slijedećeg tjedna kako bi razmotrio odluku Predsjedništva. Nakon sjednice Predsjedništva Bernardić je izjavio kao po prirodi nije čovjek koji odustaje, ali je ublažio prijašnju retoriku poručivši kako je siguran da će SDP pobijediti na izborima u svibnju.

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina izjavio je kako misli da je Predsjedništvo stranke donijelo odluku u korist Zagreba i njegovih građana, ali i u korist SDP-a i Bernardića. Na pitanje novinara  za koga je on, za Ostojića ili Bernardića, rekao je kako je on za SDP.

Članicu SDP-ovog Predsjedništva Marinu Lovrić Merzel  novinari su pitali je li istina da je na sjednici Predsjedništva agresivno nastupala prema Bernardiću, pa i zatražila raspuštanje zagrebačke stranačke organizacije kojoj je Bernardić na čelu no ona je to demantirala rekavši im da imaju pogrešne informacije te da je odluka o Ostojićevoj kandidaturi donesena konsenzusom.

Odgovarajući također na upit novinara Milan Bandić je poručio kako se ne boji novog  protukandidata. „Ja se bojim samo dragog Boga i moje mame“, rekao je. Mediji navode kako će aktualni ministar zdravlja biti zajednički gradonačelnički kandidat HNS-a i SDP-a . (B. J.)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni