Vremeplov dječje igre u Muzeju Mimara

Vremeplov dječje igre u Muzeju Mimara

Eksponati igračaka, plakata, fotografija i publikacija Saveza društava Naša djeca samo su manji dio desetljećima stvarane i prikupljane građe jedne ugledne organizacije u zemlji i cijelom svijetu

Najstarija hrvatska organizacija posvećena zaštiti i pomoći djece “Savez društava Naša djeca Hrvatske” jučerašnjim postavljanjem dokumentarne izložbe u Muzeju Mimara započela je s programom obilježavanja 65 godina postojanja i rada. Cjelokupno događanje koje uključuje i multikulturne radionice pod nazivom „Vremeplov dječje igre” bit će otvoreno za sve zainteresirane posjetitelje do 15. studenog.

„Ovom se izložbom želi prikazati dio djelovanja Saveza u više od šest desetljeća te predstaviti dio aktivnosti po kojima je ova najstarija organizacija za djecu prepoznatljiva. Svojim radom i aktivnostima Savez DND-a Hrvatske u ovih 65 godina obogatio je i uljepšao djetinjstva brojnih generacija djece u stvaranju svijeta po mjeri djece. Sretna, zdrava, samosvjesna i zadovoljna djeca izvor su radosti i snage obitelji, društva i Saveza društava Naša djeca Hrvatske”, kazala je Aida Salihagić Kadić, p Predsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske

Program „Vremeplov dječje igre“, iskoristit će se i kao platforma za održavanje multikulturalnih radionica u kojima će brojni inozemni partneri programa, poput Francuskog instituta i Udruge za promicanje afričke kulture – Dyalli, imati priliku predstaviti svoju bogatu kulturu, običaje i igre.

Ivan Vitez, voditelj likovnog postava izložbe ovim je povodom istaknuo da su eksponati igračaka, plakata, fotografija i publikacija Saveza društava Naša djeca samo manji dio desetljećima stvarane i prikupljane građe jedne ugledne organizacije u zemlji i cijelom svijetu čije djelovanje s djecom i za djecu ostavlja zalog budućim naraštajima.

Izložbu mogu posjetiti svi zainteresirani građani do nedjelje, 15. studenog u periodu od 10 do 16 h, a ulaz je besplatan. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni