Vrdoljak: Mol tretira Inu kao podružnicu iako nije njezin vlasnik

Vrdoljak: Mol tretira Inu kao podružnicu iako nije njezin vlasnik

Ministar je postavio i pitanje zašto nisu potpisani ugovori koji bi osigurali nastavak modernizacije Rafinerije u Rijeci, čime bi se osigurala njezina konkurentnost i opstojnost

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak ponovno je pisao Upravi i Nadzornom odboru Ine od kojih traži da objasne zašto se štite interesi samo jednog dioničara, odnosno zašto se Ina tretira kao filijala MOL-a, prenosi danas HRT.

On traži i detaljnu analizu profitabilnosti Rafinerije Sisak te upozorava da ne postoji nikakva razrađena alternativa preradi nafte u Sisku.

»Molim objašnjenje pojma ‘prestanak prerade u Rafineriji nafte Sisak ili prenamjena djelatnosti’ jer se ne može prihvatiti manipuliranje terminima kako bi se u stvarnosti izbjegli troškovi zbrinjavanja rafinerijskih postrojenja i u konačnici ostavili značajni troškovi zbrinjavanja na teret Republike Hrvatske«, stoji među ostalim u Vrdoljakovom pismu.

Vrdoljak je postavio i pitanje zašto nisu potpisani ugovori koji bi osigurali nastavak modernizacije Rafinerije u Rijeci, čime bi se osigurala njezina konkurentnost i opstojnost.

Navodi i da je temeljem uvida u dosadašnju argumentaciju zatvaranja Rafinerije nafte Sisak i odugovlačenja modernizacije Rafinerije u Rijeci, razvidno da se brane argumenti funkcioniranja Ine kao podružnice Mola, a ne zastupaju interesi Ine koje je Mol samo jedan od dioničara a ne vlasnik. (zg-magazin / hrt)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni