Vrbanović predstavio studiju Centra Svetice

Vrbanović predstavio studiju Centra Svetice

Procijenjeno je da bi radovi mogli početi za devet mjeseci, u kojem bi se periodu provele sve potrebne radnje, od javnog arhitektonskog natječaja, odabira nagrađenog rada i autora, do projektiranja i izdavanja svih potrebnih dozvola

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića i arhitekta Nikolu Polaka, koji su mu predstavili programsku studiju budućeg Centra Svetice, verificiranu i odobrenu od međunarodne nogometne federacije UEFA-e, što znači da je HNS osigurao financiranje za ovu značajnu sportsku investiciju.

Programska studija gradnje sportskog borilišta, tribine, atletske staze, dječjeg igrališta i pratećih sadržaja, programska je podloga za budući javni arhitektonski natječaj koji će u konačnici definirati sve detalje projekta.

Na radnom sastanku kod gradonačelnika definiran je terminski plan i hodogram aktivnosti do početka izgradnje. Procijenjeno je da bi radovi mogli početi za devet mjeseci, u kojem bi se periodu provele sve potrebne radnje, od javnog arhitektonskog natječaja, odabira nagrađenog rada i autora, do projektiranja i izdavanja svih potrebnih dozvola.

Na sastanku je ponovljeno da se radi o sportskom centru polivalentnog sadržaja koji će služiti zagrebačkom i hrvatskom sportu, a Svetice će, nakon što je poslije dugog čekanja pokrenuta izgradnja bazena i pratećih sadržaja, postati pravi sportski biser Zagreba u kojem će uživati i vrhunski sportaši i rekreativci.

Na sastanku je najavljeno da će se koordinacije i radni sastanci i dalje redovito održavati kako bi se ispoštivali svi dogovoreni rokovi.

Uz gradonačelnika Milana Bandića, sastanku je prisustvovala njegova zamjenica Vesna Kusin, posebni savjetnik Željko Horvat, te pročelnici mjerodavnih ureda sa suradnicima. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni