Vrbani najesen dobivaju školu i vrtić

Vrtić, jednokatnica radnog naziva „ kombinirana dječja ustanova Vrbani III“, prostirat će se na 3000  četvornih metara i moći će primiti 300 djece u 12 odgojnih skupina, četiri jasličke i osam vrtićkih. Suvremena škola, dvokatnica, prostirat će se na 6000 četvornih metara i kapacitirana je za 600 učenika

U naselju Vrbani III grade se dva kapitalna obrazovna objekta – škola i dječji vrtić, koji će s radom početi najesen, početkom slijedeće školske godine. Oba objekta koja se grade po principu javno – privatnog partnerstva izgledom i sadržajem zadovoljavati će stroge zagrebačke i europske standarde. Od ožujka kada je počela gradnja dosegli su visoki stupanj izgrađenosti, pa su pod krovom, a sada se izvode radovi na vanjskoj stolariji i na instalacijama.

Gradilište je u srijedu ujutro obišao gradonačelnik Milan Bandić koji nije sakrivao zadovoljstvo što će naselje biti upotpunjeno ovim značajnim obrazovnim objektima, poručivši kako prvi radni dan 2013. godine nije mogao započeti bolje nego obilaskom ovih objekata. Istaknuo da će zahvaljujuči ovim objektima roditelji umjesto na razne druge lokacije, od sljedeće školske godine djecu voditi u vrtić i školu tek par stotina metara od kuće.

Vrtić, jednokatnica radnog naziva „ kombinirana dječja ustanova Vrbani III“, prostirat će se na 3000  četvornih metara i moći će primiti 300 djece u 12 odgojnih skupina, četiri jasličke i osam vrtićkih. Suvremena škola, dvokatnica, prostirat će se na 6000 četvornih metara i kapacitirana je za 600 učenika. Formirana je kao nedjeljiva cjelina školskog i dvoranskog sklopa, a na parceli su predviđeni vanjski sportski tereni i terase za nastavu na otvorenom.

„Vodimo računa o razvoju svih segmenata života u gradu“, kaže Bandić, naglasivši da su sastavni dio velikoga grada škole i vrtići, jednako kao i fontane i rubna gradska područja.

„Ove godine učinit ćemo sve da ovakvu investiciju započnemo i na Kajzerici, nakon toga vrtić u Brezovici i u Kraljevcu. Zadane prioritete nastavit ćemo rješavati u 2013.“, poručio je gradonačelnik. (zg-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni