Vratite djeci šah!

Vratite djeci šah!

(Ilustracija: Gradonačelnik  Milan Bandić simbolično je odigrao nekoliko poteza s mladim šahovskim prvakom Miljenkom Muhom, u sklopu projekta “Šah u školi”)

Turnir podrške Šahovskom klubu “Brestje”

Šahovski klub osoba s kroničnim dišnim bolestima “Aer” iz Zagreba organizira turnir podrške kadetskom Šahovskom klubu “Brestje”. Turnir će se održati u petak 23. veljače od 18 sati, u Zagrebu, Bauerova ulica 21.

Šahovski klub Brestje je jedan od najbrojnijih i najtrofejnijih kadetskih klubova u Zagrebu i okolici. Klub koji nije naišao na podršku Zagrebačkog šahovskog saveza napustio je lani članstvo u tom savezu, ali ostao članom Hrvatskoga šahovskog saveza. No pod utjecajem struje iz ZŠS-a, odgovorni u HŠS-u odbili su registrirati djecu za koju je ŠK Brestje uredno platilo članarinu i dostavilo dokumentaciju, te su djeci onemogućili natjecanje u kadetskim ligama i igranje turnira rejtingiranih za nacionalni rejting.

Inače, nekolicina klubova tražila je u više navrata da ZŠS transparentno objelodani klubovima u vlastitom članstvu podatke o tome koji su klubovi i u kojim iznosima dobivali potpore tog saveza. Dio članarine klubova završava u kasi saveza, savez na račun brojnosti i kvalitete povlači određen javni novac iz proračuna Grada Zagreba, posredstvom Saveza sportova Grada Zagreba. No vodstvo saveza nije predočilo precizne podatke pa ne iznenađuje da su neki klubovi poput Brestja, Podsuseda ili Ericssona Nikole Tesle bili nezadovoljni. Čak i kod zapošljavanja trenera izgleda da se ZŠS nije rukovodio time da angažira trenere koji su imali najbolje rezultate u pogledu postizanja individualne kvalitete mladih igrača niti instruktore i animatoore u pogledu omasovljenja kadetsko-juniorskog šaha.

Ovaj turnir samo je jedan u nizu šahovskih događaja kojima se roditeljima i djeci u Šahovskome klubu Brestje daje podrška da ustraju u bavljenju šahom. Jer djeca nisu nikomu kriva i ne smiju trpjeti zbog birokratskih odluka koje čak nisu u skladu sa Statutom HŠS!

Vratite djeci šah!

Za ZG-magazin, Dejan Glišić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni