Vožnjom zvučnih bicikala najavili 30. Muzički biennale Zagreb

Vožnjom zvučnih bicikala najavili 30. Muzički biennale Zagreb

Ispred zagrebačke Galerije Greta u četvrtak je u 18 sati svečanim startom otvorena vožnja za zvučne (sonične) bicikle »Ispod fontana« britanske multimedijalne umjetnice, skladateljice i performerice Kaffe Matthews. Vožnja je održana uoči 30. Muzičkog biennala Zagreb (6. – 13. travnja 2019.), kao svojevrsna najava događaja.

Matthews je prerezala crvenu vrpcu i time označila start, a sama je povela prvu vožnju na oduševljenje svih okupljenih.

Sve do zatvaranja festivala, iz zagrebačke Ilice i Galerije Greta Zagrepčani imaju mogućnost da kroz 45-minutnu vožnju na sasvim nov i neuobičajen način dožive ulice grada Zagreba. Zagrebačku vožnju za zvučne bicikle »Ispod fontana« Matthews je pripremala kroz radionicu sa zagrebačkim srednjoškolkama te je upravo njihova priča i urbano iskustvo podloga za ovu sjajnu vožnju.

Podsjetimo, 30. MBZ svečano će biti otvoren u Kinu Europa u subotu 6. travnja, a ovogodišnji festival predstavlja široku paletu suvremenih glazbenih zbivanja kroz gotovo 50 programa, uz brojne goste skladatelje iz inozemstva i nova djela hrvatskih skladateljica i skladatelja.

Na MBZ-u će nastupiti preko četiri stotine domaćih i stranih izvođača – orkestara, ansambala i renomiranih solista – koji će kroz koncerte različitih žanrova, prostorne instalacije i kazališne predstave publici predstaviti najbolje od svjetskog suvremenog glazbenog stvaralaštva. Program se odvija na preko 10 lokacija u gradu Zagrebu – od kazališta i koncertnih dvorana do kulturnih centara, kao i na njegovim ulicama, na otvorenom. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni