Vožnja vrtnom željeznicom i planinarenje po Medvednici

Vožnja vrtnom željeznicom i planinarenje po Medvednici

Vikend događanja u Zagrebu

ZAGREB

5. – 7. 1.

Advent na drugačiji način

Advent na drukčiji način je večernja tematska tura koja sudionicima priča priče o starim adventskim i novogodišnjim običajima grada Zagreba razgledavajući lokacije posvećene Adventu. Ture se odvijaju petak, subotu i nedjelju od 18-19:30 na hrvatskom te od 16-17:30 na engleskom. U tijeku inspirativne šetnje gradom saznat ćete primjerice tko je napravio prve jaslice, kako su se stari Zagrepčani grijali za jako hladnih zima te kako su se gostili za Božić, tko su sve bili čestitari, što je ustvari božićnica, što je Herodoševo, a što Kokošjevo, od kuda potječe običaj kićenja božićnog drvca i mnoštvo drugih zanimljivih informacija. Želimo ispričati priču na drugačiji način; tako je naš program istovremeno zabavan, edukativan i podrazumijeva interakciju sudionika. Veselimo se vidjeti Vas! Cijena ulaznice je 85,00 kn po osobi, 2. djete sudjeluje besplatno. Prijave obavezne, info@advent.com; 091 606 7770 Mogućnost kupnje ulaznice ranije uplatom na račun ili na licu mjesta neposredno pred početak ture.

Subota, 6. 1.

20:00

Prvogodišnji kviz u Jadranfilmu

Ovo izdanje kviza raditi će Borna i Luka! Kviz je standardno u Jadranfilmu i održat će se u subotu u 20:00 sati u kafiću Kino Klub Jadran Film. Pravila i koncept kviza znate, sve je manje više teška klasika, ali bit će objašnjena i na mjestu radnje ako ima nekog novog. Za sve posjetitelje kafića osiguran je besplatan parking. Ekipa može imati minimalno 2 člana, a maksimalno 5. Prijaviti ekipu možete na: zidu https://www.facebook.com/events/255997704934342/, u inboks ili na broj 0916014051 (jednostavno tako da napišete ime ekipe i po mogućnosti broj članova u zagradi da nam olaksa raspored smještaja, npr. Prijava: XY(5).

6. i 7. 1.

15:00 do 19:00

Vožnja vrtnom željeznicom

Ovu subotu i nedjelju od 15.00 do 19.00 sati na otvorenom prostoru Hrvatskog željezničkog muzeja (Ul. grada Vukovara 47) bit će organizirana besplatna vožnja vrtnom željeznicom s parnjačom u organizaciji članova udruge Hrvatski klub ljubitelja uskotračnih željeznica.

Nedjelja, 7. 1.

08:10

Planinarenje do planinarskog doma Hunjka

Izlet na Medvednicu kao dopunski trening za članove AK Forca, njihove prijatelje, obitelj, kućne ljubimce… Okupljanje od 8:10-8:20 sati na Bliznecu (parking na sljemenskoj cesti ispod nekadašnje donje stanice žičare). Bus s Mihaljevca kreće u 8:00 h i na Bliznecu je u 8:08 h. Ide se do Hunjke planinarskim stazama 18 i 20, pauza u planinarskom domu (45-60 min) i povratak nazad istim putem. Vođa puta je Petra Lulić, a očekivano trajanje izleta je cca 4 sata (s pauzom).

10:00

Planinarenje do doma Grafičar

Planinarsko društvo Graničar vas poziva da prvu nedjelju u godini, 07. siječnja s njima idete na Malo Sljeme do planinarskog doma „Grafičar“. Nadodaju da je sastanak u 10:00 sati na parkiralištu kod Lagviča u Šestinama. Poznatom planinarskom stazom uz Medvedgrad ide se do Grafičara. Nakon druženja, povratak istim putem u Šestine. (zg-magazin) 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni