Vožnja u božićnom vlaku i terapijsko jahanje za djecu s teškoćama u razvoju

Vožnja u božićnom vlaku i terapijsko jahanje za djecu s teškoćama u razvoju

Humanitarna vožnja otvara sezonu vlaka Hrvatskih željeznica Tin-Express

Udruga Don Kihot za terapijsko jahanje u suradnji s Hrvatskim željeznicama vodi djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom na božićni vlak Tin-Express danas ujutro. Dvadesetak korisnika Udruge doživjet će početak blagdana vožnjom Glavni kolodvor – Dugo Selo i natrag. Tijekom putovanja svirati će božićne pjesme, a maskirani Djed mraz darivat će djecu prigodnim paketima.

„Ovakve suradnje nam puno znače jer bi voljeli našim korisnicima pružiti puno više od samog terapijskog jahanja, no limitirani smo financijama. Mi djelujemo tijekom cijele godine, a ne samo za vrijeme blagdana. Radimo s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom više puta tjedno na imanju u Markovom Polju kraj Sesveta. Veseli nas što su Hrvatske željeznice prihvatile i prepoznale naš rad“, izjavila je Marita Mučić, predsjednica Udruge Don Kihot.

Putovanje božićnim vlakom je početak dugoočekivane suradnje između Don Kihota i Udruge Anđeli.

„Naša najveća želja je svim našim korisnicima osigurati besplatno terapijsko jahanje, rehabilitacija i aktivnosti pomoću konja. Kao dio civilnog društva nudimo oblik terapije koju sustav još ne može ponuditi. Nažalost sada nemamo dostatna financijska sredstva te njihov roditelji, uz sve troškove koje već imaju, moraju donirati i novac Udruzi za naše redovne troškove. To želimo promijeniti“, pozvala je Matea Drempetić, voditeljica hipoterapije i terapijskog jahanja, sve zainteresirane tvrtke za donaciju i pomoć Udruzi.

Imanje s pet konja nalazi se u Markovom Polju kraj Sesveta. Za terapijsko jahanje brinu članovi udruge koji su završili ili pohađaju Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, a na imanje su pozvani svi koji se žele i rekreativno baviti jahanjem. Članica Udruge je i studentica Veterinarskog fakulteta, a u Don Kihotu su dvije od ukupno deset osoba u Hrvatskoj koje se bave hipoterapijom.

Pomoć volontera uvijek dobro dođe pa se svi koji žele sudjelovati mogu javiti na 097 713 1719 ili na mail: donkihot@donkihot.hr. (zg-magazin)