Volumeni neometanog gibanja Mladena Žunjića

Volumeni neometanog gibanja Mladena Žunjića

U najnovijem ciklusu ulja i akrila na platnu velikog formata (120 x 100 i 100 x 100 cm), suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, kreirao je složeni, zamršeni svijet raznoliko oblikovanih tijela i pojava koje blisko lebde, jedno pored drugoga ili se pak zajedno ili odvojeno gibaju u suprotnim pravcima, obilježeni svojim, karakterističnim i prepoznatljivim znakovima.

Vrlo optimistično intonirani gusto naseljeni prostori, obasjani sjajem blještavih boja tvore neko buduće neodredivo društvo u kome se postoji, tolerantno i naizgled vrlo uvažavajuće klime međusobnih odnosa.

Prevladava obzirnost, otmjenost, pristojnost u jatima svakojakih formi, nimalo međusobno sličnih, što je i najvažnije, različito u jednom volumenu.

Istraživati mogućnosti dešifriranja poruka i značenja, simbola koji su se utjelovili u raznim tvorbama, vjerojatno bi vremenom dosegnuli odgovore, no nismo sigurni je li bi nas oni zadovoljavali jer uvijek nešto nedostaje.

Vrlo složen gusti svijet različitih znakova umrežen u jedinstvo jednoga prostora, iznimne različitosti, raznobojan i radostan, izvire iz svakog centimetra ovih kombiniranih tehnika, u tajanstvenom ritmu budućnosti.

Miroslav Pelikan

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni