Volonteri Pravne klinike kod gradonačelnika

Volonteri Pravne klinike kod gradonačelnika

Budući da se potreba za pravnom pomoći sve više povećava – dosad su pružili pomoć u gotovo 3000 slučajeva, te da 117 studenata volontera radi u par smjena, dogovoreno je da se pronađe adekvatniji prostor za Pravnu kliniku

Pravna klinika pri Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, kao posebna jedinica gdje volontiraju studenti na višim godinama studija, već dvije godine pruža besplatnu pravnu pomoć građanima koji zbog svog slabijeg imovinskog stanja nisu u mogućnosti ostvariti druge oblike pravne pomoći. Riječi su to kojima su jučer gradonačelniku Milanu Bandiću i suradnicima na sastanku u Gradskoj upravi svoj rad predstavili predstavnici Klinike, predvođeni voditeljem profesorom Alanom Uzelcem.

„Hvala vam na ideji, trudu i radu, uvijek će biti onih koji su se našli na margini. Ovo što radite je hvale vrijedno i ulijeva nadu da solidarnost još uvijek postoji“, rekao je gradonačelnik gostima.

Profesor Uzelac izvijestio je u prijateljskom razgovoru gradonačelnika o radu Klinike, te se posebno zahvalio na pomoći u humanitarnoj akciji Za mala srca Klaićeve koju su organizirali studenti u lipnju prošle godine.

Pravna klinika ima i svoju službenu publikaciju Pro bono, u kojoj se objavljuju zanimljivosti te problemi koji će se rješavati u narednom periodu.

Budući da se potreba za pravnom pomoći sve više povećava – dosad su pružili pomoć u gotovo 3000 slučajeva, te da 117 studenata volontera radi u par smjena, dogovoreno je da se pronađe adekvatniji prostor.

„Najveći čin je darivanje sebe, pomaganje drugima i zbog toga će vam Grad osigurati ne samo prostorne i tehničke, već i materijalne uvjete, te sredstva za rad Klinike uvrstiti u proračun“, obećao je gradonačelnik, pohvalivši studente što su uz studiranje našli vremena i za rad za opće dobro. (zagreb.hr)