Volkswagen će u SAD-u otkupiti 115.000 vozila

Volkswagen će u SAD-u otkupiti 115.000 vozila

Američki tisak objavio je u četvrtak da će njemački proizvođač automobila Volkswagen AG najvjerojatnije morati otkupiti oko 115.000 automobila u SAD-u nakon skandala oko lažiranja podataka o emisiji štetnih plinova.

Ne navodeći svoje izvore, njemački dnevnik Süddeutsche Zeitung pak prenosi kako u VW-u očekuju da će kupcima morati isplatiti nabavnu cijenu za petinu dizelskih vozila koja su pogođena skandalom ili im ponuditi kupnju novog automobila uz značajan popust.

VW očekuje da će ostatak vozila morati biti podvrgnut značajnim preinakama što će proizvođaču donijeti značaje troškove za dijelove i dug boravak u servisima s obzirom da se moraju rekonstruirati dijelovi ispuha koji zatim moraju dobiti atest.

Šef Volkswagen brenda Herbert Diess u utorak je izjavio kako je uvjeren da će postići sporazum s američkim regulatorima za gotovo 500.000 dizelskih vozila koja bi se naknadno dovela u sklad s američkim zakonima o emisiji štetnih plinova.

U razgovoru za agenciju Reuters Diess je rekao da će prepravljanje starijih automobila s 2,0-litrenim dizelskim motorima biti najteži posao, dok će se na novijim vozilima prilagodba lakše napraviti.

Spomenimo da je američko pravosuđe u ponedjeljak podnijelo tužbu protiv Volkswagena u iznosu do 48 milijardi dolara za navodno kršenje američkih zakona za zaštitu okoliša. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni