Volonteri i novinari iz pepela podižu izgoreni “Otvoreni ormar”

Volonteri i novinari iz pepela podižu izgoreni “Otvoreni ormar”

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba sinoć su gasili požar »Otvorenog ormara«, humanitarnog štanda s odjećom u dvorištu u Martićevoj ulici 71, a požar je planuo oko ponoći. »Otvoreni ormar« na toj lokaciji djeluje već desetak mjeseci te se na toj lokaciji mogu donirati i uzeti razni odjevni predmeti i to svakoga dana od 0 do 24 sata.

Nataša Šulek, koja stoji iza ovog projekta, inače vlasnica obližnjeg kafića »Bolero« rekla nam je da je u požaru izgorjela gotovo sva roba – jedan cijeli ormar i drugi dopola te još 7-9 nosača s odjećom.

Iako vatrogasci ni policija zasada ne žele nagađati o uroku požara, Šulek tvrdi da je ormar poliven benzinom čiji se miris osjećao u zraku te podsjeća da je već »Otvoreni ormar« već dvaput gorio, samo što se radilo o manjim požarima od ovog posljednjeg.

»Očito nekome ovdje smetam«, konstatirala je Šulek kojoj su Tržnice Zagreb ustupile neiskorišteni štand Tržnice Kvatrić u humanitarne svrhe.

Emotivno shrvana i očajna humanitarka ne može vjerovati da se nešto ovakvo događa u rodnom joj Zagrebu.

»Cijeli život pomažem onima kome treba… Evo ljudi….ovo su napravili ljudi kome je “ormar” smetao… Moja je dužnost i obveza da vas obavijestim da ja se više ne mogu borit… Srce mi je puklo…«, napisala je u objavi na Facebook profilu »Otvorenog ormara«.

No kako se brzo pronio glas o ovom događaju, na poprište su stigli novinari i snimatelji iz raznih medijskih kuća koji su se odmah pridružili volonterima u čiščenju i uređivanju opožarenog prostora. Svoju su potporu dali i građani koji su nastavili donositi odjeću za potrebite. Nakon svega novinari su uspjeli nagovoriti Natašu Šulek da nastavi sa svojim »Otvorenim ormarom«.

»Ormari su ponovno već gotovo napunjeni pa se vraćamo na staro«, kratko je kazala za ZG-magazin iscrpljena humanitarka. (B. J.)