Vodovod i na istoku Županije

Vodovod i na istoku Županije

Oko 30 posto stanovništva na istočnom dijelu Zagrebačke županije nema mogućnost priključka na vodoopskrbu mrežu. „Vrijednost ovog projekta je oko 100 milijuna eura, a projekt bi se provodio u dvije etape. Računam kako bi se poslije 1. srpnja ove godine mogli prijaviti za fondove EU, a radovi bi krenuli 1. srpnja 2015. godine. Nositelj posla bi bila tvrtka Vodoopskrba i odvodnja“, najavio je Kožić.

Projekt „Regionalni vodoopskrbni sustav-Zagreb istok“ ušao je danas u završnu fazu prije apliciranja za sufinanciranje iz kohezijskog fonda Europske unije. Tako je 14 predstavnika jedinica lokalne samouprave s istočnog dijela Zagrebačke županije i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić danas u prostorima Zagrebačke županije potpisali Pismo namjere o suradnji na provedbi ovog projekta.

„Mislim da je ovaj projekt pri kraju pa se nadam da ćemo ga moći prijaviti za fond Europske unije. Jedan dio koji nedostaje je i ovo Pismo namjere koje ćemo potpisati“, rekao prilikom potpisivanja župan Kožić. On je naglasio kako oko 30 posto stanovništva na istočnom dijelu Zagrebačke županije nema mogućnost priključka na vodoopskrbu mrežu. „Vrijednost ovog projekta je oko 100 milijuna eura, a projekt bi se provodio u dvije etape. Računam kako bi se poslije 1. srpnja ove godine mogli prijaviti za fondove EU, a radovi bi krenuli 1. srpnja 2015. godine. Nositelj posla bi bila tvrtka Vodoopskrba i odvodnja“, najavio je Kožić.

Župan je istaknuo kako bi se oko 69 posto vrijednosti ovog projekta financiralo iz europskih fondova, dok bi se ostatak financirao iz državnog proračuna, proračuna županije, gradova i općina te iz sredstava Hrvatskih voda.

Zadovoljni načelnici i gradonačelnici

Brankica Benc, načelnica Općine Rakovec
Brankica Benc, načelnica Općine Rakovec

Andrino Petković direktor Vodnogospodarskog odjela za gornju Savu Hrvatskih voda, izrazio je zadovoljstvo zbog ulaska ovog projekta u završnu fazu te je istaknuo kako prije toga treba pripremiti svu potrebnu dokumentaciju. Gordana Čukman iz Hrvatskih voda navela je brojne vodoopskrbne sustave iz istočnog dijela Županije koji će se renovirati i dograditi u ovom projektu.

Svoje zadovoljstvo zbog potpisivanja Pisma namjere o suradnji na provedbi ovog projekta nisu krili niti predstavnici općina i gradova zagrebačke županije. „Sretna sam jer je Rakovec najmanja općina koja će sudjelovati u ovom projektu. Bez ovoga male općine ne bi mogle realizirati izgradnju vodovoda u našim općinama“, zaključila je načelnica Općine Rakovec Brankica Benc.

(V.Vukoje)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni