Vodostaji u opadanju

Danas je nastavljena je sjednica Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije na kojoj se govorilo o trenutnom stanju na ugroženim područjima Zagrebačke županije.

Zvonko Marenić iz Hrvatskih voda izvijestio je kako su vodostaji na području cijele Zagrebačke županije uz sliv Save u opadanju. Na području grada Velike Gorice te općina Orle i Rugvica i dalje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave, dok su na ostalom području na snazi redovne mjere zaštite od poplave. Marenić je pojasnio kako su se na području Rugvice, iako nije došlo do prelijevanja Save, pojavili višestruki podviri u zoni nožice nasipa duž dionice C.8.6 zbog kojih može doći do pucanja nasipa. Iz tog razloga, na zahtjev Hrvatskih voda, načelnik Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije Rudolf Vujević naredio je angažiranje Županijskih cesta Zagrebačke županije koje će u Rugvicu dostaviti sav raspoloživ kameni materijal kako bi se nasip dodatno zaštitio.

Vujević je poručio i da Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije te sve prateće službe ostaju i dalje u stanju pripravnosti. U 14:00 sati načelnik stožera, ujedno i zamjenik župana Rudolf Vujević, zajedno s pročelnikom Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Zagreb Petrom Vitasom, Zvonkom Marenićem iz Hrvatskih voda, Josipom Novoselom, zapovjednikom Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije te Mladenom Boričevićem iz Državne uprave za zaštite i spašavanje obići će Rugvicu. (zg-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni