Vodosprema Cerje osigurat će sigurniju opskrbu vodom u Sesvetama

Vodosprema Cerje osigurat će sigurniju opskrbu vodom u Sesvetama

Voditeljica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalic naglasila je važnost završetka projekta za građane Dugog sela, Zeline, Vrbovca te dijela Sesveta, koji sada imaju sigurnu i kvalitetnu opskrbu vodom

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je pustio u punu funkciju vodospremu Cerje, za što su ostvareni uvjeti nakon završetka radova na izgradnji mjernog regulacijskog okna na Čulinečkoj i pripadajućih magistralnih cjevovoda. Investicija je vrijedna gotovo 100 milijuna kuna, a ova, druga po veličini vodosprema u gradu, za građane istočnog dijela Zagreba označava sigurnu i kvalitetnu opskrbu vodom.

Vodosprema se pušta u punu funkciju gotovo dvije godine nakon što se objekt izgradio, rekao je gradonačelnik Bandić, objasnivši da je prethodno od Ivanje Reke do Cerja trebalo napraviti ukupno 13 kilometara cjevovoda, ali i regulacijsko okno na Čulinečkoj, u što je ukupno investirano oko 94 milijuna kuna. Istaknuvši kako je vodosprema napravljena po europskim i svjetskim standardima, zagrebački gradonačelnik dodao je kako je ovo još jedan dokaz da se u Gradu vodi briga o ravnomjernom razvitku Zagreba, uključujući i njegove rubne dijelove.

Zadovoljstvo puštanjem vodospreme u punu funkciju izrazila je i voditeljica Vodoopskrbe i odvodnje Štefica Mihalic, koja je posebice naglasila važnost završetka projekta za građane Dugog sela, Zeline, Vrbovca te dijela Sesveta, koji sada imaju sigurnu i kvalitetnu opskrbu vodom.

Podsjetimo, 22. ožujka 2014. godine, na Svjetski dan voda, gradonačelnik je svečano otvorio novoizgrađeni objekt vodospreme Cerje. Međutim, da bi vodosprema sa pripadajućim magistralnim cjevovodima bila u punoj funkciji, bilo je potrebno izgraditi mjerno regulacijsko okno Čulinečka (igličasti ventil) čija je svrha regulacija punjenja i pražnjanja vodospreme. Okno je pušteno u rad tijekom proteklog mjeseca, a njime se upravlja telemetrijski iz Dispečerskog centra. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni