Vodoopskrba i odvodnja dobila vozila vrijedna 11 milijuna kuna

Vodoopskrba i odvodnja dobila vozila vrijedna 11 milijuna kuna

(Foto: zagreb.hr)

Pred upravnom zgradom podružnice Vodoopskrba i odvodnja u Folnegovićevoj ulici danas je predstavljeno šest novih specijaliziranih vozila za čišćenje kanalizacija i slivnika. Ukupna vrijednost vozila iznosi 11,26 milijuna kuna bez PDV-a (oko 14 milijuna s PDV-om).

Dva su vozila nabavljena u prosincu 2019. dok su danas preuzeta još četiri vozila.

Direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot je objasnio da su u prosincu prošle godine nabavljeni jedan manji Mercedesov Sprinter za ispiranje kanala i tri slivničara za usisavanje, a početkom ove godine isporučena su još dva specijalna kombinirana vozila za ispiranje kanala.

»Cilj nam je bio obnoviti vozni park koji je star preko 20 godina. Na taj način poštuju se standardi koje mora pružiti Vodoopskrba i odvodnja pri isporuci zdravstveno ispravne vode kao i održavanja mreže otpadnih voda«, kazao je Galiot i dodao da je u postupku nabava dodatnih sedam specijaliziranih vozila koja bi trebala biti isporučena do listopada ove godine.

Za rad s novim vozilima obučeno je 90 radnika koji će raditi u tri smjene.

Predstavljanju novih vozila nazočio je i gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo da će novi specijalni kamioni, kao i oni koji će uskoro doći, sigurno olakšati posao djelatnicima ViO, smanjiti onečišćenja u gradu i poboljšati životne uvjete građana.

Na predstavljanju je rečeno da ViO obavlja djelatnost isporuke zdravstveno ispravne vode za piće na području od 800 četvornih kilometara, kroz mrežu dugu 3500 km kilometara te uslugu odvodnje otpadnih voda s mrežom u dužini od 2200 km.

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni