Vodoopskrba i odvodnja dobila modernizirani dispečerski centar

Vodoopskrba i odvodnja dobila modernizirani dispečerski centar

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u utorak je sa suradnicima nazočio svečanom otvorenju moderniziranog nadzornog upravljačkog sustava (NUS) i dispečerskog centra Vodoopskrbe i odvodnje d.o.o. (ViO).

Obnovljeni dispečerski centar uključuje videozid sa šest monitora, odvojena računala s više monitora te odvojene lokalne računalske mreže za NUS.

„U povodu 142. obljetnice Vodoopskebe i odvodnje danas puštamo u rad novi dispečerski centar u vrijednosti od 5 milijuna kuna s PDV-om”, rekao je gradonačelnik Bandić koji je pohvalio i rad djelatnika.

Direktor VIO-a Marin Galijot osvrnuo se na značaj ovog te predstavio buduće projekte. Naglasio je da se radi o jednoj bitnoj karici za upravljanje sustavom vodoopskrbe, odnosno odvodnje grada Zagreba.

„Ovo je jedna bitna karika, odnosno ishodišna točka za upravljanje sustavom vodoopskrbe grada Zagreba. Ovaj novi sustav je mozak, odnosno srce upravljanja sustavom na način da se prikupljaju i obrađuju sve informacije kako bi se postiglo racionalnije upravljanje sustavom“, objasnio je Galijot najavivši da bi kroz šest do osam mjeseci isti ovakav centar trebao biti otvoren i u Folnegovićevoj ulici. „Cilj svega ovoga je u konačnici smanjiti gubitke vode. Također, s ponosom mogu reći, da u zadnje dvije godine imamo pozitivan trend, odnosno smanjenje gubitka vode za oko 2 %.“

Dodao je da se prema vodi treba odnositi ne samo kao prema prirodnom resursu, nego kao i prema energentu koji je značajan za život i treba ga sačuvati.

„Budućnost Vodoopskrbe i odvodnje je započela danas, a vjerujemo da će s aktivnostima koje predstoje u narednih dvije do deset godina Vodoopskrba i odvodnja postati ono što je nekad bila – lider u pružanju komunalne usluge na području bivše Jugoslavije”, izjavio je Galijot.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni