Voditeljice Spasilačkih službi Crvenog križa i Zagrebačkog holdinga u Gradskoj skupštini

Voditeljice Spasilačkih službi Crvenog križa i Zagrebačkog holdinga u Gradskoj skupštini

Da bi se smanjio broj nesreća povezanih s vodom, a pogotovo broj utapanja gospođa Lovorka Šimunec i Silvana Radovanović mišljenja su kako je nužno konstantno raditi na unapređivanju nacionalnog sustava prevencije utapanja i sprečavanja nezgoda povezanih s vodom

Davor Bernardić,  predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba susreo se jučer sa Silvanom Radovanović, voditeljicom Službe spašavanja života na vodi Hrvatskog crvenog križa  i Lovorkom Šimunec, voditeljicom Spasilačke službe Zagrebačkog holdinga koje su zamolile predsjednika za pružanje potpore u materijalnom opremanju i poboljšanju uvjeta djelovanja Službe spašavanja života na vodi kako bi služba što bolje odgovorila na vrlo zahtjevne situacije spašavanja i pružanja pomoći ugroženim osobama.

Naime, Hrvatski Crveni križ na temelju javne ovlasti (Zakon o Hrvatskom Crvenom križu, NN 71/2010) «vodi Službu spašavanja života na vodi na temelju međunarodno priznatih standarda, provodi tečajeve za osposobljavanje spasilaca, instruktora i voditelja spasilačkih postaja, vodi evidenciju o osposobljenosti spasilaca, instruktora i voditelja spasilačkih postaja, te provodi obnovu znanja i praktičnih vještina spasilaca. Donosi pravila i standarde spasilačkih postaja i provodi procjenu rizika na kupalištima».

Iako svoju zadaću obavljaju profesionalno i odgovorno, da bi se smanjio broj nesreća povezanih s vodom, a pogotovo broj utapanja gospođa Lovorka Šimunec i Silvana Radovanović mišljenja su kako je nužno konstantno raditi na unapređivanju nacionalnog sustava prevencije utapanja i sprečavanja nezgoda povezanih s vodom. Istakle su, ujedno, i svoje stajalište o potrebi  da  njihova služba postane sastavni dio interdisciplinarnih spasilačkih ekipa.

Predsjednik Davor Bernardić tom prilikom osvrnuo se na značaj i ulogu službi spašavanja na lokalnoj razini i istakao svoju spremnost za aktivnim angažmanom u pogledu rješavanja problema s kojima se ta služba susreće u svom svakodnevnom djelovanju.  (zg-m)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni