Vlatka Peras – nova predsjednica Uprave GNK Dinamo

Vlatka Peras – nova predsjednica Uprave GNK Dinamo

(Foto: GNK Dinamo)

Vlatka Peras rođena je u Zagrebu, 1977., po zanimanju je magistra inženjerka zračnog prometa

Izvršni odbor GNK Dinamo na svojoj redovitoj sjednici donio je odluku o razrješenju Igora Kodžomana s mjesta predsjednika Uprave Dinama, a na njegovo mjesto imenovana je Vlatka Peras, potvrđeno je u ponedjeljak iz kluba. Na čelo kluba je tako prvi put u povijesti zasjela žena. Igor Kodžoman je po sili zakona bio prisiljen napustiti mjesto na kojem se do sada nalazio jer je na prekršajnom sudu pravomoćno osuđen zbog toga što GNK Dinamo nije u zakonskom roku objavio financijski izvještaj za 2017. godinu, a pravomoćno osuđene osobe ne mogu obavljati posao na tako visokoj poziciji u sportu.

Vlatka Peras rođena je u Zagrebu, 1977., po zanimanju je magistra inženjerka zračnog prometa. Od 1998. radi u GNK Dinamo, najprije kao djelatnica odjela za odnose s javnošću, potom je radila u sportskom sektoru, da bi od 2005. postala voditeljica ureda Uprave kluba.

Početkom 2016. godine gospođa Peras imenovana je u Upravu GNK Dinamo sa zaduženjem za sektor ljudskih potencijala.

S tog mjesta je 4. ožujka na sjednici IO GNK Dinamo imenovana predsjednicom Uprave.

»Izborom gospođe Vlatke Peras za predsjednicu Uprave GNK Dinamo mislim da smo učinili najbolju stvar. Radi se o osobi koja je stasala u Dinamu, počela od prve stepenice pa stigla do predsjednice Uprave. Gospođu Peras poznajem gotovo dva desetljeća. Cijelo to vrijeme razvijala se poslovno i ljudski i mislim da je ona potencijal koji će Dinamu jako dobro doći. Isto tako vjerujem da će svojim znanjem, upornošću i trudom, zajedno s ostalim članovima Uprave, uspješno voditi Dinamo uz punu podršku svih organa upravljanja kao i mene osobno. Siguran sam da nam s njom na čelu Uprave kluba slijedi nastavak ovog uspješnog razdoblja u kojem se GNK Dinamo nalazi«, rekao je Mirko Barišić, predsjednik GNK Dinamo.

Novoj predsjednici Uprave Dinama čestitao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. »Kao dugogodišnja djelatnica Dinama najbolje znate koliko naš klub znači Zagrebu i navijačima diljem Hrvatske i svijeta. Dinamo je institucija, svetinja i simbol ovoga grada«, poručuje gradonačelnik i dodaje: »Želim Vam puno uspjeha obavljanju ove važne i odgovorne dužnosti te da naš Dinamo u idućim sezonama i pogotovo u slijedećim europskim utakmicama nastavi u velikom stilu. Sretno!« (ZG-m)