Vlasnik SRC-a Jelenovac optužuje policiju za zataškavanje

Vlasnik SRC-a Jelenovac optužuje policiju za zataškavanje

I policija i HEP tvrde da uzrok požara u SRC-u Jelenovac nije iskrenje iz transformatorske stanice

Vlasnik Sportsko-rekreacijakog centra Jelenovac, koji je prije tjedan dana potpuno izgorio u požaru, Slavko Hala tvrdi da je policija tijekom očevida provedenog kako bi se ustanovio uzrok požara obavila »manjkav posao«, a sve kako bi se cijela priča »što prije zataškala«.

Naime, kao što smo već pisali, očevidom je ustanovljeno da je požar izbio zbog kvara na rashladnoj vitrini, koji se potom proširio na cijeli objekt te na četiri parkirana osobna automobila. Požar je zahvatio i vanjski dio trafostanice te stup električnih vodiča, stoji tako u službenom policijskom priopćenju.

No Slavko Hala se s tim ne slaže te za požar optužuje zagrebačku Elektru. Za HRT je izjavio da je obližnja trafostanica i inače bila problematična te je iskrila masu puta i da »sve indicije upućuju na to da je ona uzrok požara«. Požalio se kako niti uz sudski zahtjev ne može dobiti dozvolu da se neovisnom vještaku otvori trafostanica kako bi ustanovio što se dogodilo s trafostanicom. Budući da smatra kako je riječ o pokušaju zataškavanja odgovornosti državnih institucija, najavio je da će slučaj prijaviti USKOK-u.

No u HEP-u također tvrde da uzrok požara u SRC-u Jelenovac nije iskrenje iz transformatorske stanice TS 346 na lokaciji Kosirnikova 32, Jelenovac. »Službenim policijskim očevidom te očevidom kojeg su proveli stručnjaci HEP ODS-a Elektre Zagreb utvrđeno je da, prema stanju električne opreme, ništa ne ukazuje kako je uzrok požara navedena transformatorska stanica«, poručili su nam iz HEP-a.

»Napominjemo kako je dio opreme transformatorske stanice stradao zbog djelovanja vanjskog požara (ne unutrašnjeg), zbog čega je ista bila privremeno isključena iz elektroenergetskog sustava«, napominju.

»Održavanje predmetne transformatorske stanice je rađeno redovito prema planu i programu održavanja srednjenaponskih transformatorskih stanica u skladu s važećim propisima. Zadnji redovni godišnji pregled (revizija) obavljen je 28.12.2016«, dodaje se u odgovoru iz HEP-a.

Ovim tvrdnjama idu u prilog (doduše, neslužbene) izjave vatrogasaca s terena, prema kojima je požar započeo na području restorana u sklopu SRC-a Jelenovac.

B. Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni