Vladu ne ugrožava referendum “67 je previše”!

Vladu ne ugrožava referendum “67 je previše”!

(Čelnici sindikata okupljenih u inicijativu “67 je previše” s novinarima)

Vrsni vladajući matematičari stvarno su u stanju sve poduzeti kako bi zaštitili sebe i svoje nalogodavce pa možemo očekivati i novi zakon Lex »67 je previše«. Ako ne može drugačije, neka bude po zakonu

Lazar Grujić

Žestoka kampanja na državnom radiju i televiziji protiv referenduma »67 je previše« znak je kako se političari na vlasti boje njegovog uspjeha. Ovoga puta više neće moći lažirati broj potpisa, proglasiti dobar dio nevažećim i tako poništiti volju građana jer su to napravili na posljednjem referendumu. Dva puta bilo bi ipak previše. Uplašeni stoga ishodom referenduma, iako ih on ne ugrožava već činjenica da je prosječna mirovina samo 37 % prosječne plaće, prišli su zastrašivanju i učestalim emitiranjem TV spota koji završava s 40 000 000 000,00 kuna. Ova strašna brojka trebala bi valjda ostati u sjećanju i mislima svima koji žele potpisati referendumsko pitanje jer toliko prema izračunu naših političara treba kuna za provedbu sindikalnih prijedloga.

Možda su to izračunali ministri koji kupuju kuće uz more za svega 4000 kuna po kvadratu ili govoreći o sanaciji brodogradilišta u svakoj javnoj izjavi ponude druge brojke. Takvi vrsni vladajući matematičari stvarno su u stanju sve poduzeti kako bi zaštitili sebe i svoje nalogodavce pa možemo očekivati i novi zakon Lex »67 je previše«. Ako ne može drugačije, neka bude po zakonu! Stoga izjava predsjednice kako je potrebno mijenjati naš mentalitet u potpunosti odražava aktualnu situaciju.

Klasična metoda lažnih obećanja

Još uvijek se ne možemo odmaknuti od socijalističkom načina razmišljanja a već smo pri kraju trećeg desetljeća u kojem smo se opredijelili za slobodno gospodarstvo i kapitalistički sustav. Tako je u propalom nekadašnjem sustavu bilo moguće graditi političke tvornice poput tvornice glinice u Obrovcu, a danas mostove i tunele koji nikamo ne vode. No kako ne bi sve bilo potpuno isto pobrinuli su se tajkuni ili jednostavnije rečeno lopovi koji su zahvaljujući malverzacijama i kriminalu oteli društveno blago naših sugrađana. Među njima ima i političara koji se ipak ne bave otvoreno gospodarstvom ali sebi i svojim prijateljima pune račune na stranim bankama.

Nisu zaboravili i klasičnu metodu lažnih obećanja i izgovora pa tako još očekujemo kada i na koji će način aktualna vlada otkupiti Inu? Je li zaštitila propast rafinerije i željezare u Sisku, zadržala Petrokemiju, razvila željeznicu, potaknula navodnjavanje Slavonije, spriječila otimanje državnog zemljišta od strane inozemnih ulagača koji će proizvoditi ekološku hranu, pokrenula proizvodnju u Imunološkom zavodu… Nabrajati bi se moglo tako unedogled koliko je propuštenih prilika i pogrešnih poteza učinjeno proteklih 30-ak godina i sve nam sada dolazi na naplatu.

Stoga dopustite generaciji koja je iznijele najveći teret Domovinskog rata i ekonomskih kriza i nestašica hrane i proizvoda da barem nekoliko godina uživa u zasluženoj mirovini. Zar ministre Paviću puno tražimo? Potrebno je samo govoriti stvarne činjenice i istinu što vam nikako ne ide od ruke tj. jezika. I primiti se posla te drugi mirovinski stup vratiti u Hrvatsku, a ne da s tim novcima upravljaju stranci, smanjiti očiglednu korupciju i kriminal u javnoj nabavi te na svim poljima gospodariti u maniri dobrog gospodara i društvenim a ne osobnim interesima. Tada će i preostati nešto od vaših potrebnih 40.000.000.000,00 kuna koje možete uložiti i u najavljivanu izgradnju LNG terminala koja je najednom potpuno zamrla.

Zagreb, 30. travnja 2019. godine

Lazar Grujić, dipl.oec.

predsjednik Stranke umirovljenika

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni