Vlada smijenila članove Upravnog vijeća KB Dubrava

Vlada smijenila članove Upravnog vijeća KB Dubrava

(Foto: Vlada RH)

Na sjednici Vlade u četvrtak su smijenjeni članovi Upravnog vijeća KB Dubrava na temelju nalaza zdravstvene inspekcije. Naime, nakon anonimnog pisma liječnice zbog loših uvjeta u toj bolnici Ministarstvo zdravstva je poslalo inspekciju.

Ministar zdravstva Vili Beroš je na konferenciji za novinare rekao da izvještaj zdravstvene inspekcije ukazuje na manje propuste u pružanju zdravstvene zaštite Covid bolesnicima. Naglasio je da propusti nisu polučili veće štetne posljedice za kvalitetu zdravstvene zaštite tih bolesnika.

„Detektirana je neodgovarajuća razina komuniciranja između Uprave bolnice i koordinatora za bolničko liječenje Covid pozitivnih bolesnika koji je postupao po promišljanju i odlukama ekspertne skupine Kriznog stožera Ministarstva zdravstva”, izjavio je Beroš. Dodao je da će novi članovi Upravnog vijeća sada dalje postupati sukladno zakonskim odredbama.

„Kao ministar mogu razriješiti ravnatelja KB Dubrava u roku od 30 dana od uočenog propusta ako to ne učini Upravno vijeće“, kazao je ministar Beroš. Naglasio je da će se novi članovi Upravnog vijeća sastati čim prije i u okviru zakonskih mogućnosti razmotriti situaciju te donijeti pravorijek.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni