Vlada razmatra mogućnost uvođenja vinjeta

Vlada razmatra mogućnost uvođenja vinjeta

„Konačni cilj je smanjenje deficita, javnog duga kao i bolje upravljanje održavanjem i naplatom“, poručio je ministar Hajdaš Dončić

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić na svojem je Facebook profilu napisao da država ne odbacuje mogućnost uvođenja vinjeta za naplatu cestarine te je poručio kako Vlada sa Svjetskom bankom radi na tzv. B modelu monetizacije autocesta.

„Zajedno sa Svjetskom bankom radimo na B modelu monetizacije koja uključuje financijsko i organizacijsko restrukturiranje HAC-a i HAC-ONC-a. Analiza modela naplate sastavni je dio organizacijskog restrukturiranja, jer nam je cilj dobiti što veću vrijednost kroz IPO. Ako model pokaže da su to vinjete ili elektronski čipovi, izabrat ćemo taj model. Konačni cilj je smanjenje deficita, javnog duga kao i bolje upravljanje održavanjem i naplatom“, navodi ministar Hajdaš Dončić.

Zbog konstantnih gužvi na naplatnim kućicama tijekom turističke sezone sve su glasniji zahtjevi za uvođenjem vinjeta koje već koriste neke naše susjedne zemlje. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni