Vlada ne može riješiti probleme koje sama prouzročuje

Vlada ne može riješiti probleme koje sama prouzročuje

Ne mogu probleme rješavati oni koji možda osobno i nisu direktni uzroci problema, ali znaju za njih, znaju uzroke problema, ali ne čine ništa da se ti problemi riješe

Laslo Torma

U dugogodišnjoj praksi organizacije rada i poslovanja u bilo kome segmentu društvenog, pa i privatnog života, postoji iskustvo, koje do sada nitko nije uspio osporiti, a to je iskustvo koje bi se moglo najkraće formulirati na slijedeći način: “Ne može se očekivati da itko tko je uzrokom nekog problema riješi taj isti problem!”

Da je ovako formulirano iskustvo valjano i neoborivo točno svjedoči bezbroj podataka i događanja sa svih područja društvenog života, od kojih vrijedi navesti samo neke najpoznatije primjere:

a) Što se može očekivati glede rješenja problema Uljanika kada je najistaknutijem istarkom političaru, bivšem konobaru, cilj bio -“Pula bez Uljanika!”?

b) Što se može očekivati glede reforme poreznog sustava od ministra financija, koji je bio desna ruka gazde po čijim je naputcima razarao financijski sustav zemlje?

c) Što se može očekivati glede rezultata od akademije, čiji se čelnik samovoljno odriče autonomnosti u radu akademije?

d) Što se može očekivati od Sabora koji je glasovao za zakone koji su bili uzrocima brojnih problema u nas?

e) Kakva se rješenja problema mogu očekivati od Plenkovića koji je problem Agrokora rješavao formiranjem grupe Borg?

f) Kakva rješenja bilo kojeg problema možemo očekivati od političara koji problem lažnih putnih naloga rješava tako da počinitelja kooptira u Vladinu koaliciju?

g) Kako probleme zdravstva može riješiti ministar koji umjesto rješenja problema u zdravstvu, rješenje vidi u oduzimanju licence kolegama?

Ne mogu probleme rješavati oni koji možda osobno i nisu direktni uzroci problema, ali znaju za njih, znaju uzroke problema, ali ne čine ništa da se ti problemi riješe.

Ali najveći naš problem je to što se problemi ne mogu riješiti uz narod koji na izborima uvijek glasuje za političare koji su i stvorili sve probleme ove zemlje. Uz takav narod i takvo glasovanje nijedan naš bitni problem neće se riješiti ni na koji način koji bi pružao nadu u bolje sutra za većinu u Hrvatskoj, ali je dobro danas i sutra za stvaraoce i ‘njegovatelja’ problema!

Laslo Torma

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni