“Vlada mora osigurati da popisivači budu cijepljeni ili testirani”

“Vlada mora osigurati da popisivači budu cijepljeni ili testirani”

Danas započinje popis stanovništva 2021., a Vlada se nije potrudila ni na koji način osigurati da svi koji će taj posao obavljati budu cijepljeni ili testirani, poručili su iz GLAS-a. »Nadležni dužnosnici koji su se ovih dana pojavljivali u medijima uporno ponavljaju da ne mogu tražiti od popisivača ni potvrdu o cijepljenju ni negativan test na koronavirus. S obzirom na to da je riječ o poslu koji se obavlja za državu i da su građani dužni popisivače pustiti u domove i s njima provesti određeno vrijeme, to ne može biti točno«, navodi se u priopćenju GLAS-a.

Dodaje se kako je država je dužna učiniti sve da zaštiti svoje građane, a svakako ne smije ona biti ta koja dovodi u opasnost njihovo zdravlje i živote. Napominju da su posebno izloženi štićenici domova za starije i nemoćne i oni koji boluju od teških ili kroničnih bolesti, od kojih mnogi ne mogu čak ni izaći na otvoreno i razgovarati s popisivačima.

»Kad je već odlučila da popis stanovništva obavlja usred pandemije, Vlada mora učiniti sve da osigura da su popisivači s kojima će građani ulaziti u kontakt cijepljeni ili stalno testirani. Ako to ne učini, Vlada svjesno ugrožava zdravlje i živote građana u postupku koji im sama uvjetuje, i to uz prijetnje novčanim kaznama«, zaključuje se u priopćenju. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni