“Vlada čini sve kako bi invalidi našli svoje mjesto na tržištu rada”

“Vlada čini sve kako bi invalidi našli svoje mjesto na tržištu rada”

Saborska zastupnica HDZ-a Ljubica Lukačić u četvrtak je izjavila novinarima kako podržava odluku Vlade o donošenju uredbi o osnivanju Centara za profesionalnu rehabilitaciju u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu.

„Centri za profesionalnu rehabilitaciju bili su osnovani po Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom. Međutim, izmjenom Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji koji je stupio na snagu 5. svibnja prošle godine na drugačiji je način uređeno osnivanje Centara. Sada je Vlada osnivač Centara i ovim uredbama je preuzela osnivačke udjele jedinica lokalne i regionalne samouprave“, pojasnila je Lukačić.

Dodala je da je ovim načinom Vlada RH omogućila bolji i kvalitetniji rad Centrima za profesionalnu rehabilitaciju, bolje i kvalitetnije provođenje profesionalne rehabilitacije, a osobama s invaliditetom i tjelesnim oštećenjem omogućila je bolju i kvalitetniju integraciju na tržištu rada.

„Centri će se financirati namjenskim sredstvima koje poslodavci nisu vezano za shodno zapošljavanje osoba s invaliditetom. Vjerujemo da ćemo na ovaj način i osobama s invaliditetom omogućiti bolje i kvalitetnije ulaženje na tržište rada, što je izuzetno važno i za što se već godinama borimo. Ovo je jedan daljnji korak. Zahvaljujem ministru rada i mirovinskog sustava Marku Paviću i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću što brzim koracima čine sve kako bi osobe s invaliditetom našle svoje mjesto na tržištu rada”, istaknula je zastupnica Lukačić.

Ivana Vranješ