Vjetar srušio dio skele kod Dolca, ozlijeđena jedna osoba

Vjetar srušio dio skele kod Dolca, ozlijeđena jedna osoba

Zbog jakog vjetra, dio skele na Splavnici, kod Trga bana Jelačića 4, u subotu prijepodne pao je na prolaznika (84) koji je s težim ozljedama prevezen u zagrebačku Kliniku za traumatologiju.

U policiji su su u 10.17 sati zaprimili dojavu da je na središnjem zagrebačkom trgu na muškarca pala metalno-drvena konstrukcija.

Hitna pomoć prevezla ga je u Kliniku za traumatologiju.

Voditelj dežurne službe u Klinici za traumatologiju primarijus Mario Malović za Hrvatski radio rekao je da su tijekom jutarnjih sati zaprimili gospodina starije životne dobi koji je zadobio ozljedu ramena.

»Nakon dijagnostičke, odnosno radiološke obrade, utvrđen je prijelom u području ramenog obruča te je pacijent imobiliziran. Riječ je o teškim tjelesnim ozljedama, no za sada je pušten kući te će se javiti na kontrolu za tri dana«, rekao je primarijus Malović.

U vrijeme događaja puhao je jak vjetar, što je i moguć uzrok rušenja konstrukcije koja je pridržavala fasadu i balkonska vrata.

Ostatak konstrukcije pao je na jedan od štandova s cvijećem na kojem srećom nije bilo nikog iako je Splavnica vrvjela ljudima.

Nakon nemilog događaja zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama je pozvao Javnu vatrogasnu postrojbu grada Zagreba čiji su pripadnici pregledali ostatak konstrukcije na zgradi te ogradili područje i osigurali prolaz prema tržnici Dolac. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni