Viva la musica!

Viva la musica!

Oni koji se bolje razumiju kažu da glazba pozitivno utječe na nas. Svako voli nešto, nećemo zalaziti u ukuse, a ja ću danas uživati u dobrom društvu i dobroj glazbi

Alisa W.

Danas sam završila veliki projekt. Danima i noćima sam radila na njemu i već sam padala s nogu, izgarala sam da uspijem, da sve stignem u zadanim rokovima, pa si možete zamisliti kakvo olakšanje danas osjećam. Zanimljivo je da mi se odmah u glavi počela vrtjeti pjesma, a smiješno je kako mozak funkcionira jer ne znam uopće kad sam je zadnji put čula, ali svakako je bila u kontekstu mojeg raspoloženja:

In every life we have some trouble

When you worry you make it double

Don’t worry, be happy

(la, la, la, lalala).

Muzika nas prati stalno, a kad smo sretni, posebno nadopunjuje veseli štimung. Volim glazbu koja mi pobuđuje osjećaje, poziva da zapjevam ili čak zaplešem. Iako će oni koji me poznaju reći da sam ljubitelj laganica i tužaljki, pa ako još kažem da volim Balaševića, Arsena Dedića, Ramazzottija, Sade, Enyu, fado, stare šlagere, sigurno su u pravu.

Ali danas sam za ples….

Sjetila sam se odlične i simpatične scene iz filma Zapravo ljubav (film koji obožavam) kada Hugh Grant kao britanski premijer pleše na Pointer sisters “Jump for my Love” jer je dobio čestitku za Božić od simpatije. Pjesma je super i zaista poziva na ples, pa sam jednom prilikom skoro i ja, u Grantovom stilu, zaplesala između polica dućana kad su je pustili.

Volim dobru poeziju, glazbu i divim se onima koji svoje misli i osjećaje znaju pretvoriti u stihove.

Dobar tekst me oduševljava, a budući da doma imam malu curicu često zajedno plešemo i pjevamo na dječje hitove. Ne sramim se priznati da mi je Houdekova pjesma “Nije lako bubamarcu” apslolutni hit. Tu pjesmu pjevam ( u prijevodu urlam- stvarno nemam sluha) iz petnih žila. Mislim da mi se i dijete čudi 🙂 .  Bruce Springsteen, mi savršeno odgovara, kada vozim, pogotovo kroz prirodu.

Oni koji se bolje razumiju kažu da glazba pozitivno utječe na nas. Svako voli nešto, nećemo zalaziti u ukuse, a ja ću danas uživati u dobrom društvu i dobroj glazbi.

Tmuran je dan, kiša samo što ne padne, ali meni je pao kamen sa srca i “ništa mi neće ovi dan pokvarit”:

I’m singin’ in the rain

Just singin’ in the rain

What a glorious feelin’

I’m happy again

I’m laughing at clouds

So dark up above

The sun’s in my heart

And I’m ready for love

Let the stormy clouds chase

Everyone from the place

Come on with the rain

I’ve a smile on my face

I walk down the lane

With a happy refrain

Just singin’

Singin’ in the rain

Dancin’ in the rain

I’m happy again

I’m singin’ and dancin’ in the rain

I’m dancin’ and singin’ in the rain.

Komentari su zatvoreni