Visoke najamnine guše zagrebačke obrtnike

Visoke najamnine guše zagrebačke obrtnike

Zbrinjavanje građevinskog otpada, nedostatan inspekcijski nadzor ilegalnog obavljanja obrtničkih djelatnosti u privatnim kućama, nedostatak radne snage i zapošljavanje migranata još su neke od tema o kojima se razgovaralo u nastavku sastanka

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine prof. dr. Drago Prgomet danas je u Staroj gradskoj vijećnici primio predstavnike Obrtničke komore Zagreb predvođene njenim predsjednikom Mirzom Šabićem, koji su mu iznijeli poteškoće s kojima se obrtnici susreću.

Na sastanku je istaknut velik značaj obrtnika za razvoj Zagreba. Bilježi se porast zaposlenih u obrtništvu te su pokrenuti projekti kojima je cilj razvoj i unapređenje obrtništva. No ostao je problem visokih najamnina poslovnih prostora. Obrtnici su se požalili kako ima dodatnu glavobolju zadaju najamnine poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske koje su poskupile i do deset puta!

Pohvalili su Grad Zagreb čije su cijene zakupa povoljnije, budući da ih Grad određuje u skladu s vrsti djelatnosti koja se obavlja u prostoru, dok državne institucije visinu najma određuju prema zonama.

Ne bi li riješili ovaj problem, zagrebački su obrtnici zatražili sastanak s ministrom državne imovine Goranom Marićem.

Predsjednik Gradske skupštine složio se s gostima o potrebi rješavanja ovog problema. Ustvrdio je da je potrebno razgovarati s ministrom državne imovine i s gradonačelnikom Zagreba kako bi se razmotrile mogućnosti. Stoga će u ime Gradske skupštine poslati dopis kojim bi se potaknuo dijalog.

Zbrinjavanje građevinskog otpada, nedostatan inspekcijski nadzor ilegalnog obavljanja obrtničkih djelatnosti u privatnim kućama, nedostatak radne snage i zapošljavanje migranata još su neke od tema o kojima se razgovaralo u nastavku sastanka.

Čelnici Komore su naveli što se sve poduzima ne bi li se potaknulo upisivanje učenika u škole i smjerove za deficitarna zanimanja.

Čelnik Komore je upoznao predsjednika Skupštine s projektima Obrtničke komore Zagreb, Zagrebačkim obrtničkim sajmom, otvaranjem Crafts shopa te ga zamolio za ponovni sastanak s predsjednicima udruženja obrtnika s područja Zagreba.

Na kraju susreta, Mirza Šabić je Dragi Prgometu uručio prigodan dar Obrtničke komore Zagreb te ga pozvao u posjet prigodom skorog otvaranja Crafts shopa, obrtničkog dućana.

Na sastanku su bili još potpredsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar te potpredsjednica i tajnik Komore Spomenka Krebsz i Goran Čanković. Sastanku je nazočio i gradski zastupnik prof. dr. Davor Filipović. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni