Više od milijun kuna za rad županijskog Crvenog križa i ljekarnu Zaprešić

Više od milijun kuna za rad županijskog Crvenog križa i ljekarnu Zaprešić

Zagrebačka županija dodijelit će 1.150.000 kuna za rad Društva Crvenog križa Zagrebačke županije u 2016. godini, priopćeno je danas iz Ureda župana.

Novac će se dodijeliti na temelju Programa rada za 2016. godinu Društvu Crvenog križa Zagrebačke županije koji, između ostalog, obuhvaća zdravstveni program, program socijalne skrbi, službu traženja, plan za realizaciju mjera zaštite i spašavanja te druge planove i projekte za 2016. godinu. Inače, Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije okuplja osam gradskih društava Crvenog križa koji djeluju na području gradova Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Zaprešić, Vrbovec te na području okolnih općina.

I u 2016. godini Zagrebačka županija sufinancirat će rad dežurne ljekarne za područje Grada Zaprešića i okolnih općina i to sa 150.000 kuna.

Temeljem standarda i normativa prava na zdravstvenu zaštitu, Zagrebačka županija može ustrojiti dva punkta ljekarničkog dežurstva. Tako su dežurne ljekarne ustrojene u Samoboru i u Velikoj Gorici, jer su to područja s najvećim brojem gravitirajućeg stanovništva.

S obzirom da Gradu Zaprešiću gravitira cca 52.000 stanovnika, Zagrebačka županija od 2004. godina sufinancira rad dežurne ljekarne na području Grada Zaprešića i okolnih općina te stanovnicima tog područja osigurava sredstva za zdravstvenu zaštitu iznad standarda utvrđenih obveznim zdravstvenim osiguranjem. Dežurna ljekarna nalazi se na lokaciji Trg žrtava fašizma 1 u Zaprešiću. (zg-m)