Više od milijun kuna za rad Društva Crvenog križa

Više od milijun kuna za rad Društva Crvenog križa

Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije okuplja osam Društava koja djeluju na području gradova Zagrebačke županije i okolnih općina, a dodijeljena sredstva će se  koristiti za organiziranje i osposobljavanje djelatnika i volontera, provođenje programa iz područja zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, edukaciju i opremanje ekipa za djelovanje u katastrofama i sl.

Zagrebačka županija sufinancirat će rad Društva Crvenog križa Zagrebačke županije s 1.110.000 kuna u 2014. godini, odlučeno je na današnjem kolegiju župana. Navedeni iznos namijenjen je za rad i djelovanje Službe traženja te za javne ovlasti i redovnu djelatnost. Inače, Zagrebačka županija još je u prošloj godini, zbog rasta ukupnih prihoda, povisila sredstva Društvu Crvenog križa s milijun na 1.110.000 kuna.

Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije okuplja osam Društava koja djeluju na području gradova Zagrebačke županije i okolnih općina, a dodijeljena sredstva će se, između ostalog, koristiti za organiziranje i osposobljavanje djelatnika i volontera, provođenje programa iz područja zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, edukaciju i opremanje ekipa za djelovanje u katastrofama i slično.

Ujedno, na kolegiju je donesena odluka kojom će Zagrebačka županija u 2014. godini sufinancirati rad savjetovališta i skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji u ukupnom iznosu od 330.000 kuna. Pri tome će se 250.000 kuna dodijeliti „Autonomnoj ženskoj kući Zagreb“, a 80.000 kuna dobit će „Ženska pomoć sada – SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja“.

Rehabilitacija u Naftalanu za 30 bolesnika

Zagrebačka županija omogućit će u ovoj godini liječenje 30 bolesnika s područja Zagrebačke županije oboljelih od psorijaze u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić-Gradu. Prema postojećim zakonskim propisima, bolesnici oboljeli od vulgarne psorijaze ne mogu se liječiti u Specijalnoj bolnici Naftalan na teret HZZO-a, stoga će za ovu svrhu Zagrebačka županija izdvojiti ukupno 150.000 kuna. Liječenje medicinskom rehabilitacijom u Naftalanu osigurat će se i za 26 branitelja s područja županije. Zagrebačka županija je u 2014. godini za ovu svrhu osigurala 100.000 kuna.

Kao i u protekloj godini, Zagrebačka županija i ove godine nastavlja sufinancirati provođenje Preventivnog programa ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože primjenom dermatoskopa. Za navedeni program Zagrebačka županija osigurati će 100.000 kuna, a program će provoditi Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju „Naftalan“ u suradnji s Ljekarnama Zagrebačke županije.

Nakon uspješne suradnje u 2012. i 2013. godini na projektu „Medijacija u školi – prevencija nasilja među djecom i mladima“, Zagrebačka županija i Forum za slobodu odgoja nastavljaju uspješno surađivati i u 2014. godini. Riječ je o suradnji na programima „Odnosi s javnošću u obrazovanju“ i „Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje“ koji su namijenjeni ravnateljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija. Za tu svrhu osigurano je 60.000 kuna. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni