Više od 900 izvođača na Festivalu jednakih mogućnosti

Više od 900 izvođača na Festivalu jednakih mogućnosti

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Društva tjelesnih invalida Milan Ožegović danas su na Trgu bana Jelačića otvorili 17. po redu Festival jednakih mogućnosti. Festival se država na Trgu do 24. svibnja u organizaciji Društvo tjelesnih invalida.

»Radionicama i kulturnim programom naredna tri dana pokazujemo kako izgrađujemo bolji Zagreb za sve nas. Živimo grad jednakih šansi i mogućnosti za sve«, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić te zajedno s Milanom Ožegovićem.

Posjetitelji će na Trgu moći uživati u cjelodnevnim programima (od 10,00 do 22,00 sata) nastupit će preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih je oko 600 osoba s invaliditetom.

»Ljudi dok se ne susretnu s nečim, imaju predrasude, stoga nam je zadaća da se svake godine krajem svibnja pojavimo pred vama i pokažemo što osobe s invaliditetom mogu dati svome gradu«, rekao je Ožegović te naglasio kako prisutne očekuju mnogobrojni glazbeno-scenski i likovni, kao i edukacijsko-rekreacijski i sportski programi. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni