Više od 800 natjecatelja na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku

Više od 800 natjecatelja na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku

Na sportsko rekreacijskom centru Jarun u petak je otvoreno Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku koje se odigrava na rekonstruiranim i novoizgrađenim pješčanim terenima. Na spomenutom međunarodnom turniru sudjeluje više od 800 natjecatelja iz 64 nacionalne reprezentacije.Natjecanje su otvorili  gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić i predsjednik Komisije za rukomet na pijesku i član Upravnog odbora Europskog rukometnog saveza, Ole Jorstad.

Gradonačelnik je pozvao hrvatske rukometaše da 26. lipnja dođu u Gradsku upravu kako bi ih grad  ih posebno honorirao, te kako je uvjeren da će osvojiti  petu titulu zaredom. Ranije toga dana, održana je konferencija za medije. Na njoj su prisustvovali između ostalim sudjelovali Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, Ole Jorstad, predsjednik Komisije za rukomet na pijesku i član Upravnog odbora Europskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza i Silvio Njirić, direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza.

Glavni dio turnira za muškarce i žene započinje u utora 20. lipnja, a kako je bilo u petak na samom otvorenju, pogledajte u videu. (Zg magazin)