Više od 300 filmova na ovogodišnjem Animafestu

Više od 300 filmova na ovogodišnjem Animafestu

(Foto: zagreb.hr)

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet sinoć je u kino dvorani Studentskog centra otvorio 31. Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb 2021.

Osim u kino dvorani Studentskog centra, Festival će se održavati i u kino Tuškancu do 12. lipnja. U ovogodišnjem filmskome programu je više od 300 filmova.

Zamjenik Korlaet je podsjetio je kako još od 1972. ovaj festival pretvara Zagreb u svjetsko središte animiranog filma, prostor susreta likovnih i filmskih umjetnika, animatora i onih koji animiranu umjetnost vole.

»Uspjeh ovog festivala odraz je izvanserijske kvalitete zagrebačke škole crtanog filma koja je i danas predmet interesa profesionalaca i inspiracija novim generacijama koje stasaju na progresivnim temeljima naših velikih animatora«, istaknuo je zamjenik gradonačelnika.

Festival se kontinuirano nadograđuje popratnim izložbama, projekcijama na otvorenom, a u posljednje vrijeme i virtualnom stvarnošću bliskoj publici svih generacija.

»Prošlogodišnji Animafest bio je jedan od rijetkih festivala koji je uspio održati se uživo pred svojom vjernom publikom pred kojom ove godine pozdravljamo i tri puta više stranih gostiju«, dodao je zamjenik Korlaet, te je čestitao hrvatskim autorima koji su ušli ove godine u međunarodnu konkurenciju, te dobitniku nagrade za životno djelo Ralphu Bakshiju.

Animafest Zagreb je jedini hrvatski filmski festival A statusa čiji pobjednici u kategoriji kratkog metra izravno konkuriraju za nagrade Oscar i Annie Award. Osim prestižnog natjecanja održava se i panoramski program: Majstori animacije s retrospektivom Ralpha Bakshija, Animafest PRO sa znanstvenim skupom Animafest Scanner VIII i masterclassovima, dvije izložbe, bogati program za djecu i mlade i Animafest u vašem kvartu. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni