Više od 200 ekipa stiže na 50. Kutiju šibica

Više od 200 ekipa stiže na 50. Kutiju šibica

Završile su prijave za 50. izdanje malonogometnog turnira Kutija šibica 2021., koji će se održati od 27. studenoga do 29. u Zagrebu. Nakon jednogodišnje pauze na adresu Doma sportova pristiglo je čak 212 prijava. Izvlačenje parova najvažnije malonogometne manifestacije u regiji zakazano je za 17. studenoga.

Najveći broj prijava i ove godine pristiglo je za seniorski dio turnira pa će se tako za zlatni jubilarni pehar boriti 142 momčadi. Turnir za veterane održat će se četrnaesti put i sudjelovat će 62 ekipe dok će se za pobjednice petog izdanja ženskog turnira boriti 8 ekipa. Zagreb će tako ugostiti više od 1260 malonogometnih igrača i igračica, što samo potvrđuje da je riječ o najvećoj predstavi što kvartovskog, što vrhunskog nogometa, čiji početak svi željno iščekuju.

Pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić čestitao je organizacijskom timu iz Ustanove Upravljanje sportskim objektima koji je, unatoč neizvjesnim vremenima, odlučno krenuo u pripremu ove sportske manifestacije.

»Činjenica da imamo 212 pristiglih prijava znači da su u tome i uspjeli. Siguran sam da je pred svima nama jedno posebno izdanje koje ćemo još dugo pamtiti«, kaže Pavelić. Svim timovima zaželio je puno sreće u sportskim dvobojima na terenu.

Branitelji naslova

Na »Kutiji« će nastupiti ekipe iz svih krajeva Hrvatske. I ove godine prijavile su se momčadi iz susjedstva, pa tako u Zagreb stižu četiri ekipe iz Bosne i Hercegovine, tri iz Slovenije te po jedna iz Austrije, Njemačke i Srbije. Među prijavljenima su i pobjednici prošlog izdanja Kutije šibica koji najavljuju pravu borbu za obranu naslova.

Podsjetimo, ekipa CB Dobermann Zagreb osvojila je seniorsku titulu, dok je među veteranima bila najbolja ekipa KMN Meteorplast iz Slovenije. Naslov brani i ženska momčad Michieli – Tomić Brač.

Početak spektakularne završnice predviđen je na Štefanje, a u srijedu, 29. prosinca, doznat će se i pobjednici seniorskog, veteranskog te ženskog dijela turnira. Ulaznice za sve utakmice moći će se osigurati na blagajnama dvorana ili putem službene stranice turnira.

Organizatori poručuju kako će velika pažnja biti posvećena provođenju svih nužnih epidemioloških mjera. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni