“Više nego ikad trebamo zajedništvo i solidarnost”

“Više nego ikad trebamo zajedništvo i solidarnost”

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je svojim sugrađankama i sugrađanima uputio čestitku u povodu 1. svibnja, međunarodnog praznika rada.

»Od srca vam čestitam 1. svibnja, Međunarodni praznik rada, ujedno i Dan sv. Josipa Radnika, koji ćemo i ove godine proslaviti zajedno u našem prekrasnome maksimirskom parku«, stoji u gradonačelnikovoj poruci.

»Uz dobar program i tradicionalni prvosvibanjski grah družit ćemo se uvjereni da ćemo, u ovom vremenu u kojemu smo suočeni s mnogim problemima, u zajedništvu te uz tolerantan i otvoren pristup izazovima što stoje pred nama, naći rješenja za izlaz iz ove dugotrajne teške gospodarske i društvene situacije. Vrijeme u kojem živimo doista iziskuje, više nego ikada dosad, upravo zajedništvo, razumijevanje i solidarnost«, napominje gradonačelnik Bandić i dodaje kako »ono traži usklađene napore i nastojanja da naš Zagreb i našu Hrvatsku razvijamo na dobrobit građana i da pritom brinemo da teret izlaska iz krize podijelimo ravnomjerno i pravedno«.

Ocijenio je kako je su principi solidarnosti i pravednosti kao temeljne vrijednosti društva, poštivanje radničkih prava i dostojanstva svakog čovjeka, istinsko vrednovanje rada i znanja kao pokretača razvoja putokaz prema budućnosti koju želimo.

Milan Bandić je na kraju poruke pozvao građane da dođu u petak, 1. svibnja na već tradicionalno druženje u park Maksimir.

Program proslave može se preuzeti ovdje (PDF).

(zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni