Virtualni “Gerontološki tulum”

Virtualni “Gerontološki tulum”

(S prošlogodišnjeg “Gerontološkog tuluma”)

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i ove godine tradicionalno organizira Gerontološki tulum, sedamnaesti po redu. Ove godine će se zbog epidemioloških razloga uslijed epidemije COVID-19 održati na sasvim drugačiji način.

Na Međunarodni dan starijih osoba 1. listopada u 12,00 sati prvi puta će se održati e-manifestacija „17. Gerontološki tulum“, a koja će se moći pratiti putem video linka na službenoj stranici i Facebook-u Grada Zagreba te Facebooku-u i komunikacijskoj platformi Najmudriji.hr.

Na e-manifestaciji će nastupiti korisnici domova za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba s plesnom ili rekreativnom točkom, a uz poštivanje svih epidemioloških mjera i uputa. Također, na navedenim medijima će i dugogodišnji izlagači na manifestaciji, ove godine prvi puta predstaviti svoje aktivnosti i usluge namijenjene starijim sugrađanima putem e-štanda. Znamo koliko ova prepoznatljiva manifestacija znači našim starijim sugrađanima, stoga je Grad Zagreb i u ovim zahtjevnim vremenima pronašao adekvatan način da se na dostojanstven i siguran način obilježi Međunarodni dan starijih osoba.

Istim povodom, 1. listopada 2020. s početkom u 10:00 sati u predvorju Gradske uprave Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba predstavit će javnosti novi strateški dokument Grada Zagreba pod nazivom „Zagrebačka strategija za unapređenje kvalitete života osoba starije životne dobi za razdoblje od 2020. do 2024.“

Ovim dokumentom Grad Zagreb želi dodatno istaknuti brigu o osobama starije životne dobi kao prioritet svojeg strateškog djelovanja i time doprinijeti uspostavi cjelovitog pristupa i dugoročne skrbi o starijih osobama. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni