Virtualni Advent u Zgrebu

Virtualni Advent u Zgrebu

Pomoću besplatne aplikacije Equinox XR moguće je u proširenoj stvarnosti doživjeti jedinstvene sadržaje Adventa Zagreb na više od 20 lokacija u Zagrebu, ali i u Splitu, Osijeku, Rijeci i Puli

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) u suradnji s tvrtkom Equinox Vision, hrvatskom razvojnom tvrtkom koji razvija platformu Equinox za laku objavu sadržaja proširene stvarnosti, omogućila je građanima Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke i Pule uživanje u posebno kreiranim sadržajima Adventa Zagreb.

Riječ je o autorskim ilustracijama Zorana Đukića s motivima zagrebačkih adventskih starogradskih prozora predstavljenih kroz izložbu na otvorenom pod nazivom „Virtualni božićni prozori“. Equinox ih je pretvorio u animirane i interaktivne trodimenzionalne AR (Augmented Reality) objekte koji se korisnicima iscrtavaju u proširenoj stvarnosti na ekranu njihovog pametnog telefona. Svi koji imaju pametne telefone mogu putem besplatne aplikacije Equinox XR vidjeti trodimenzionalne ilustracije prozora i bit s njima u interakciji s njima na samoj lokaciji.

Korisnici aplikacije tako mogu »obići« riječki Korzo, splitske Prokurative i Trge Gaje Bulata, osječku Tvrđu i pulska Zlatna vrata, a u Zagrebu 20-ak lokacija, poput Trga bana Jelačića, Trga kralja Tomislava, jezera Jarun i Bundek, parka Maksimir i drugih (karta svih lokacija je dostupna ovdje: https://bit.ly/lokacijeadventazagreb2020). Dovoljno je instalirati aplikaciju s Google i Apple trgovina (link za Android: http://bit.ly/equinoxforandroid, link za iPhone: http://bit.ly/equinoxforiOS) i otići na neku od lokacija na koje su postavljeni adventski sadržaji i podijeliti svoje dojmove na društvenim mrežama.

Na ovaj su način višestruko nagrađivani Advent Zagreb i TZGZ postali tehnološki lider koji je prepoznao platformu Equinox kao tehnologiju koja može ponuditi dodatnu vrijednost i interaktivnost postojećem turističkom proizvodu.

»S obzirom da trenutna epidemiološka situacija ne dozvoljava veću realizaciju turističkog prometa te da se Advent Zagreb održava u drugačijem obliku nego prijašnjih godina, s „Virtualnim božićnim prozorima“ donosimo dašak našeg adventskog ugođaja u kojem svi možemo odgovorno uživati«, , izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba dr. sc. Martina Bienenfeld. »Osim toga, prisutni smo i u četiri hrvatska grada jer želimo barem djelić Adventa prezentirati svima onima koji ne mogu putovati«, dodala je.

Duh najboljeg božićnog sajma u Europi

Pod sloganom „Osjetite svjetlost“, ovogodišnji Advent u Zagrebu održat će se u nešto drugačijem ozračju, sukladno preporukama i odlukama nadležnih tijela, ali u nastojanju da se očuva duh najboljeg božićnog sajma u Europi, poručuju iz TZGZ-a.

Advent Zagreb ove godine donosi kulturna događanja koja će na najljepši mogući način uvode u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića, s obzirom na danu situaciju. Pored devet različitih prigodnih glazbenih programa, tu su i izložba Adventa u Zagrebu putem proširene stvarnosti, prigodno ukrašeni prozori na Gornjem gradu i još mnogo toga, ističu u TZGZ-u.

Više informacija o ovogodišnjem Adventu Zagreb dostupno je na: https://www.adventzagreb.hr/.

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni