Virtualna Smotra Sveučilišta od 19. do 21. studenoga

Virtualna Smotra Sveučilišta od 19. do 21. studenoga

(Foto: Boris Jagačić)

Smotra Sveučilišta u Zagrebu, koja se već tradicionalno svake godine održava u mjesecu studenome kako bi maturanti i svi zainteresirani dobili sve informacije o uvjetima upisa i studiranja, ove je godine organizirana u digitalnom obliku.

Virtualna Smotra Sveučilišta u Zagrebu održavat će se od 19. do 21. do studenoga 2020. na podstranici Smotr@, koja se nalazi unutar postojeće mrežne stranice manifestacije te na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter, Linkedln i YouTube).

Sveučilište u Zagrebu i ove godine organizira Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskom životu te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet. Ovogodišnji je moto Smotre Klikni s faksom!

Na virtualnoj Smotri Sveučilišta u Zagrebu ove se godine predstavljaju 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu – 31 fakultet i tri umjetničke akademije.

Program ovogodišnje Smotre izvodit će se u hibridnom obliku, u kombinaciji objave digitalnih sadržaja na digitalnim štandovima fakulteta i akademija (promotivni videozapisi, letci, brošure i drugi materijal u PDF ili drugim formatima koji omogućuju preuzimanje i pregled prilagođen mobilnim uređajima) i predstavljanja sastavnica Sveučilišta u Zagrebu i njihovih studijskih programa po područjima.

U dane održavanja virtualne Smotre, predstavljanja fakulteta i akademija emitirat će se online uz potporu Televizije Student. No svi sadržaji koje sastavnice pripremaju u okviru Smotre ostaju dostupni za sve zainteresirane i nakon 21. studenoga 2020. na Smotr@ mrežnoj stranici. Tako će ova mrežna stranica ostati središnje mjesto za informiranje maturanata, potencijalnih budućih studenata Sveučilišta u Zagrebu te svih zainteresiranih.

Ideja je ovogodišnje Smotre učiniti sve informacije vezane uz upise i studiranje na Sveučilištu u Zagrebu stalno dostupnima kako bi svi zainteresirani imali mogućnost pristupiti svim digitalnim sadržajima o studiranju i upisima na Sveučilištu u Zagrebu u svakom trenutku.

Virtualna Smotra Sveučilišta u Zagrebu službeno započinje u četvrtak 19. studenoga 2020. u 11 sati.

Budućim studentima tada će se online obratiti ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras. Virtualno otvaranje Smotre bit će popraćeno glazbenim programom studenata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Manifestacija Smotra Sveučilišta u Zagrebu ove godine obilježava svoju 25. obljetnicu, a prvi se put održava u virtualnom prostoru.

U sklopu ovogodišnje 25. Smotre Sveučilište u Zagrebu organizira nagradni natječaj za srednjoškolce na kojem se mogu osvojiti vrijedne nagrade. Potrebno je napisati kratki esej (do 1500 riječi) s obrazloženjem zbog kojeg se želi upisati neki od zagrebačkih fakulteta ili akademija te ga poslati na e-adresu info@unizg.hr s osobnim podatcima (ime i prezime, naziv škole) do 21. studenoga. Nagrade su nedavno objavljena i bogato ilustrirana monografija Sveučilišta u Zagreb te majice, rokovnici i dr. predmeti s motovima Sveučilišta u Zagrebu.

Nagradni natječaj traje od danas do 21. studenoga u 23:59 sati, a proglašenje dobitnika bit će u ponedjeljak 23. studenoga na našim društvenim mrežama.

Virtualne Smotra Sveučilišta u Zagrebu može se pratiti na Smotr@ mrežnoj stranici te na društvenim mrežama:

(ZG-magazin)