Violončelistica Lucija Pejković izvodi Bacha, Brucha i Schumanna

Violončelistica Lucija Pejković izvodi Bacha, Brucha i Schumanna

Glasovirska pratnja bit će joj Nadia Varga Modrić

Posljednji koncert u sklopu ovogodišnjeg ciklusa Glazbenih večeri u Staroj gradskoj vijećnici u akademskoj godini 2017./2018. održat će u ponedjeljak 4. lipnja 2018., s početkom u 19.00 sati, u izložbenom prostoru Kristofora Stankovića Gradske skupštine Grada Zagreba, mlada violončelistica Lucija Pejković.

Studentica druge godine violončela u klasi profesora Valtera Dešpalja od 2005., kada je upisala osnovnu glazbenu školu, do danas sudjelovala je na brojnim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima te na njima osvajala prve nagrade.

Redovito sudjeluje na koncertima studentskog ciklusa Virtuoso, a dosad je u sklopu studija sudjelovala i na Tribini suvremene glazbe u Opatiji te na koncertima realiziranima u suradnji Muzičke akademije sa Zagrebačkim solistima i Zagrebačkom filharmonijom. Sudjelovala je na turneji Srednjoeuropskog orkestra mladih EUphony 2018, a aktivno se bavi komornom glazbom u klasi prof. Vlatke Peljhan i prof. Danijela Detonija.

U Staroj gradskoj vijećnici nastupit će s djelima Johanna Sebastiana Bacha, Maxa Brucha i Roberta Schumanna, a glasovirska pratnja bit će joj Nadia Varga Modrić.

Ovaj koncert, posljednji u sklopu ciklusa Glazbenih večeri u Staroj gradskoj vijećnici uoči ljetne stanke, održava se u suradnji s Umjetničkom organizacijom Cristoforium, a ulaz je besplatan za sve posjetitelje. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni