Vinkovačke jeseni snimat će se i u Zagrebu

Vinkovačke jeseni snimat će se i u Zagrebu

Ovogodišnje, 55. izdanje najznačajnije manifestacije izvornog hrvatskog folklora – Vinkovačkih jeseni bit će prilagođen epidemiološkoj situaciji, a događaj će danas biti sniman i u Zagrebu.

»Neće ove godine našim ulicama proći preko 10.000 sudionika, niti će našim ulicama tijekom 10 dana manifestacije proći kao lani 120.000 posjetitelj. S obzirom kako ne možemo KUD – ove i čuvare naše tradicije dovesti u Vinkovce mi ove godine dolazimo kod njih s jednim ciljem na kojem i počivaju naše Vinkovačke jeseni – čuvanje od zaborava naših običaja i njegovanje izvornog hrvatskog folklora«, najavio je predsjednik Organizacijskog odbora i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Epidemija koronavirusa ne dopušta da se u Vinkovcima kao svake godine okupi preko 10.000 sudionika, ljubitelja folklora i hrvatske kulture i baštine, pa će Vinkovačke jeseni ove godine biti će snimane u cijeloj Hrvatskoj kako bi se izvorni hrvatski folklor i ove godine ipak zabilježio i predstavio u najboljem svijetlu te u konačnici sačuvao od zaborava i prenio na iduće naraštaje.

Program 55. Vinkovačkih jeseni, tijekom kojeg će se se materijali za ovo sasvim drugačije izdanje manifestacije snimati u cijeloj Lijepoj Našoj te čće se osim u Vinkovcima snimati u Dubrovniku, Splitu, Šibeniku, Zadru, Otočcu, Rijeci, Pazinu, Karlovcu, Zagrebu, Gornjoj Stubici, Krapini, Varaždinu, Čakovcu, Koprivnici, Sisku, Požegi, Slavonskom brodu i Đakovu.

U Zagrebu snimanje će biti održano 31. kolovoza ispred katedrale na Kaptolu s početkom u 11:30 sati: nastupaju: HKPK “Bosiljak” iz Čućerja i KUD “Lipa” iz Slavetića. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni