Vincekovo u Mariji Bistrici

Vincekovo u Mariji Bistrici

Udruga vinogradara Marija Bistrica i ove godine organizira Vincekovo, i tu u subotu 26. siječnja. Program počinje u 11 sati na Trgu pape Ivana Pavla II. Nakon pozdrava organizatora u planu je odlazak na lokaciju vinogorja Puzek iznad Gledca, naselje Poljanica Bistrička.

Blagoslov trsja vodi ceremonijal meštar Štef Pepelnjak, a tu je i tradicionalna ponuda vina i kobasica po promotivnim cijenama.

Za glazbu su zaduženi ”Slemberi”, a u samom programu sudjeluju KUD ”Lovro Ježek”, KUD ”Laz” i Udruga kuburaša ”Marija Bistrica”. Tradicionalno, uz Vincekovo bistričkih vinogradara, i Planinarsko društvo Grohot organizira Vincekov planinarski pohod obilaznice ”Za dušu i tijele – Mirko Fulir”, a ove godine na rasporedu je 9. pohod. (zg.-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t